Calendar ortodox 2022, 14 martie. Sfinții zilei. Sfântul Benedict din Nursia

Sfântul Benedict din Nursia este prăznuit la data de 14 martie în Calendarul ortodox. Sfântul Benedict din Nursia este între sfinții cinstiți de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2022, pentru data de 14 martie. Dezlegare la ouă, lapte, brânză.

Sfântul Benedict din Nursia (foto: doxologia.ro)
Sfântul Benedict din Nursia (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2022, 14 martie. Sfinții zilei. Sfântul Benedict din Nursia

Sfântul Benedict din Nursia de mic copil a strălucit prin nevinovăția inimii și înfrânarea trupului. A avut o viață evlavioasă și a urât înfierbântarea trupului dezmierdările și poftele lumești. El s-a născut ca o stea călăuzitoare în cetatea păgână Nursia și văzând poftele în care cădeau cei de seama lui mergând la școală s-a retras ca să nu cadă și el în acea prăpastie și să-și piardă sufletul pentru totdeauna. Când părinții lui au murit a vândut tot ceea ce moștenise și a intrat plecat în pustie. A strălucit prin faptele bune pe care le-a făcut iar mulți bărbați preacucernici s-au adunat în jurul lui și îi urmau pentru duhovniceasca lui înțelepciune. Multe minuni ne-au rămas de la sfântul povestite de ucenicii lui, căci mult popor îi căuta sfatul. Alții ascultându-l se lepădau de toate și pentru dragostea lui Dumnezeu luau pe umeri lor jugul ce bun al lui Hristos părăsind zădărnicia viețuirii lumești. În peștera unde s-a nevoit cuviosul și astăzi cei ce se apropie cu credință au parte de mari minuni.

Troparul Sfântului Cuvios Benedict de Nursia

Glasul 1

Locuitor pustiului, înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Benedict. Cu postul, cu privegherea și prin rugăciune primind daruri cerești, tămăduiești pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la tine cu credință. Slavă Celui Ce ți-a dat ție putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Glasul al 8-lea

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Benedict, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

La 14 martie  în calendarul ortodox 2022 mai sunt pomeniți

  • Sfântul Mucenic Alexandru din Pidna (Macedonia); 
  • Sfântului Cuvios Eushimon, episcopul Lampsacului.

La 14 martie  în calendarul ortodox 2022 se cinstește

  • Icoana Maicii Domnului din Mănăstirea Sfântul Teodor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net