Calendar ortodox 2022, 25 martie. S─ârb─âtoare zilei. Buna Vestire sau Blagovestenia

Buna Vestire este prăznuită la data de 25 martie în Calendarul ortodox. Buna Vestire este între sărbătorile cinstite de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2022, pentru data de 25 martie. Dezlegare la pește.

calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Buna Vestire (icoan─â de Mihai Coman)

Calendar ortodox 2022, 25 martie. Sfin╚Ťii zilei. Buna Vestire sau Blagovestenia

Atunci c├ónd a venit vremea m├óntuirii neamului omenesc. Pentru ├«ntruparea Fiului lui Dumnezeu era nevoie de o fat─â curat─â, f─âr─â nici o prihan─â, o fecioar─â care s─â merite s─â-l ├«ntrupeze pe trimisul lui Dumnezeu, Fiul Lui, care s─â des─âv├ór╚Öeasc─â taina m├óntuirii omene╚Öti. Pentru aceasta cea mai potrivit─â s-a dovedit a fi binecuv├óntata preacurat─â ╚Öi nevinovat─â Maria, fiica drep╚Ťilor ╚Öi sterpilor Ioachim ╚Öi Ana, t├ónara fecioar─â afl├óndu-se ├«n templul lui Dumnezeu ╚Öi-a ales-o pe ea ca Mam─â a Cuv├óntului prin care toate s-au f─âcut ╚Öi pentru asta, ├«nainte ca totul s─â se ├«nt├ómple, Dumnezeu ╚Öi-a trimis pe ├«ngerul s─âu, Arhanghelul Gavril, pentru ca ea s─â afle c─â a fost aleas─â ╚Öi pentru ca s─â-╚Öi dea acordul. Preafericita Maria auzind cele ce i s-au spus ea a primit cu smerenie ceea ce s-a hot─âr├ót zic├ónd: ÔÇťIat─â roaba Domnului! Fie mie acum dup─â cuv├óntul t─âu!ÔÇŁ iar prin lucrarea Sf├óntului Duh ├«ndat─â p├óntecele fecioarei a prins rod ╚Öi astfel Cuv├óntul s-a f─âcut trup, Fiul lui Dumnezeu s-a z─âmislit f─âc├óndu-se pe sine om, ca noi to╚Ťi, prin ├«ntrupare. Iar ├Ängerul dup─â ce a cinstit pe Fecioara Maria i s-a ├«nchinat cu cucernicie ╚Öi a plecat ├«ntorc├óndu-se ├«naintea tronului lui Dumnezeu sl─âvind taina ├«ntrup─ârii ├«mpreun─â cu toate puterile cere╚Öti ├«ntr-o nespus─â bucurie. La ├«nceputurile cre╚Ötinismului data Bunei Vestiri a variat ├«n func╚Ťie de data la care se s─ârb─âtorea Na╚Öterea. Odat─â stabilit─â Na╚Öterea la 25 decembrie s-a stabilit firesc ╚Öi Blagove╚Ötenia fix cu nou─â luni ├«nainte, la 25 martie.

Tropar la Praznicul Bunei Vestiri

 Glasul al 4-lea

Astăzi este începutul mântuirii noastre și arătarea Tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu Fecioarei Se face și Gavriil Harul Îl binevestește. Pentru aceasta și noi, împreună cu Dânsul, Născătoarei de Dumnezeu să-i strigăm: Bucură-te, cea Plină de har, Domnul este cu tine!

Condac la Praznicul Bunei Vestiri

 Glasul al 8-lea

Ap─âr─âtoare Doamn─â, pentru biruin╚Ťa, mul╚Ťumiri, izb─âvindu-ne din nevoi, aducem ╚Ťie, N─âsc─âtoare de Dumnezeu, noi, robii t─âi. Ci, ca ceea ce ai st─âp├ónire nebiruit─â, sloboze╚Öte-ne din toate nevoile, ca s─â strig─âm ╚Ťie: Bucur─â-te, Mireas─â, pururea Fecioar─â!

Pe Cel de o Fiin╚Ť─â cu Tat─âl ╚Öi cu Dumnezeiescul Duh, pe Fiul ╚Öi Cuv├óntul lui Dumnezeu, L-ai z─âmislit, Curat─â, cu venirea Preasf├óntului Duh, spre ├«nnoirea neamului omenesc, Ceea ce e╚Öti f─âr─â prihan─â, c├ónd Arhanghelul ╚Ťi-a strigat ╚Ťie glasul cel de veselie lumii: Bucur─â-te, Mireas─â Nenuntit─â!

La 25 martie ├«n calendarul ortodox 2022 mai sunt pomeni╚Ťi

  • Sf├óntul Senufie; 
  • Sfintele Muceni╚Ťe Pelaghia ╚Öi Teodosia.
Alina Sorescu (9) jpg
Angelina Jolie (2) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
FotoJet (2) jpg
anca dinicu (2) jpg
alec baldwin jpeg
lama margherita clejani fulgy jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg