Când intră pensiile pe card în luna decembrie 2023. Primesc sau nu seniorii banii înainte de Crăciun

Noua tranșă de pensii pentru decembrie 2023 este așteptată deja de români. Șeful Casei Naționale de Pensii Daniel Baciu a vorbit despre data la care seniorii vor primi banii. Mulți se întreabă dacă vor întârzia. 

Pensionarii o să primească banii înainte de sărbători Foto: Pixabay.com
Pensionarii o să primească banii înainte de sărbători Foto: Pixabay.com

Daniel Baciu: „Se primesc pensiile la timp înainte de sărbători"

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti", a explicat președintele Casei Naționale de Pensii, scrie vocea.biz.

Șeful Casei Naționale de Pensii: „Avem banii de pensii" 

„Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă fac precizarea foarte importantă că avem banii de pensii. În plus, menționez și că jumătate din cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură!”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Când intră pensiile în luna noiembrie 2023

În noiembrie 2023, pensiile vor fi virate pe carduri cu o mică întârziere, mai precis, după data de 12 noiembrie. De obicei, ele ajung în conturile pensionarilor pe data de 12, însă în acest an seniorii vor primi pensiile începând cu data de 13 noiembrie. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că 12 noiembrie cade într-o zi de duminică. 

Indiferent de aceste informații, datele la care ajung pensiile la populație pot varia în funcție de mulți factori. Printre aceștia amintim momentul transferării fondurilor de la autoritățile centrale către oficiul poștal, dar și disponibilitatea poștașilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net