Veste proastă pensionari. Categoria de vârstnici ce vor avea o pensie mai mică după indexare și recalculare

Ultima actualizare:

Schimbările în sistemul de pensii din România au fost subiectul principal al dezbaterilor în ultima perioadă. O serie de modificări, inclusiv recalcularea și indexarea pensiilor, au creat o situație complexă pentru pensionari. În acest articol, vom analiza cine sunt cei mai afectați de aceste schimbări și cine se bucură de creșteri semnificative în pensiile lor.

Recalcularea pensiilor a creat o situație complexă pentru pensionari. / Foto: Click
Recalcularea pensiilor a creat o situație complexă pentru pensionari. / Foto: Click

Cei mai ghinioniști: scăderi de pensii după recalculare

Conform calculelor preliminare, recalcularea și indexarea pensiilor vor determina o reducere a veniturilor pentru un anumit grup de pensionari. Persoanele născute între octombrie 1958 și iunie 1961, care se pensionează la vârstele de 61 și 62 de ani, se vor confrunta cu o scădere a pensiilor, în ciuda indexării cu 8,5%. Aceasta înseamnă că acești români vor primi mai puțini bani la pensie decât în prezent. Este important de menționat că aceste informații reprezintă o variantă intermediară a recalculării și nu reprezintă decizia finală.

Cine va primi creșteri substanțiale la pensiile lor?

În ciuda reducerilor, există și o categorie de pensionari care vor beneficia de creșteri semnificative la pensiile lor. Cei născuți între aprilie 1945 și septembrie 1946, care s-au pensionat între septembrie 2008 și iulie 2010, vor avea parte de o creștere a pensiei cuprinsă între 25% și 30%. Această creștere substanțială vine ca o ușurare pentru acești pensionari, oferindu-le un suport financiar semnificativ mai mare.

Discrepanțe în creșterea pensiilor. Explicația fostului șef al Casei de Pensii

Este important de menționat că creșterile pensiilor nu sunt uniforme. Bărbații vor beneficia de o creștere maximă de 30%, în timp ce femeile vor avea o creștere limitată la 11%. Această diferență se datorează duratei diferite a stagiului de cotizare. Femeile aveau un stagiu complet de cotizare de 25 de ani, în timp ce acest număr a crescut acum la 32 de ani și patru luni, încă neatingându-se nivelul de cotizare complet, ca în cazul bărbaților.

Schimbările în sistemul de pensii din România au creat o varietate de rezultate pentru pensionari. În timp ce unii se confruntă cu scăderi ale pensiilor lor, alții au parte de creșteri semnificative. Aceste modificări au provocat discuții și dezacorduri, iar impactul lor final rămâne de văzut odată ce deciziile finale vor fi luate și implementate. Este crucial pentru pensionari să fie conștienți de aceste schimbări și de modul în care acestea îi afectează pe fiecare în parte, pentru a se pregăti corespunzător pentru viitorul lor financiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net