Când se încălzeşte, din nou, în România. Prognoza până la finalul lui aprilie

Meteorologii anunță că temperaturile se mențin scăzute până spre sfârșitul lunii aprilie. În acest weekend, temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț, cu toate efectele nedorite asupra pomilor și vegetației.

De când scăpăm de ploi Foto: Shutterstock
De când scăpăm de ploi Foto: Shutterstock

Perioada următoare va fi mult mai răcoroasă și mai umedă

„Vremea răcoroasă continuă în România, pe fondul unui flux de aer rece și umed dinspre nord. Fulgii de zăpadă își fac temporar apariția în zonele de munte, în timp ce în văi și depresiuni va exista risc de îngheț în unele dimineți. Dacă prima parte a lunii aprilie ne trimitea cu gândul la vară, perioada următoare va fi mult mai răcoroasă și mai umedă, cu temperaturi apropiate de "normal" sau ușor sub medie și mai multe intervale ploioase", potrivit meteoradar.ro.

Cum va fi vremea în weekend 

Primele dimineți din acest weekend ne vor întâmpina cu o vreme rece. În multe zone din nordul și centrul țării, iar local și în rest, temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț, cu toate efectele nefaste asupra pomilor și vegetației. Nici ziua nu va fi foarte cald, deși vor fi câteva perioade însorite și plăcute. Termometrele vor arăta, în general, între 10 și 20 de grade în timpul zilei. 

De când se încălzește vremea 

Aceste condiții termice vor continua în perioada următoarea, iar o încălzire a vremii este anticipată abia weekend-ul următor, spre sfârșitul lunii. Între timp, presiunea atmosferică scăzută și contextul favorabil din altitudine vor permite apariția mai multor episoade de precipitații. Primul dintre acestea va avea loc în a doua parte a weekend-ului și în primele zile din următoarea săptămână. Pe lângă ploi, în estul țării sunt așteptate și intensificări mai puternice ale vântului nord-vestic.

Acest tipar de vreme se va menține pe parcursul săptămânii viitoare, deci ne putem aștepta la mai multe intervale cu ploi, în general slabe sau moderate cantitativ, precum și la averse de scurtă durată. Izolat, vor fi posibile și câteva furtuni.

Cum va fi vremea la munte 

În zonele de munte, vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat. În Carpații nordici vor fi intervale cu ninsoare și la altitudini mai reduse în unele zile, dar cea mai multă zăpadă se va depune în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net