Când se închid cele mai celebre drumuri din România? Schimbări importante pe Transfăgărăşan şi Transalpina

Investitorii care au proprietăţi în zona Transfăgărăşan şi Transalpina au reuşit să convingă Ministerul Transporturilor să schimbe regulile de circulaţie pe aceste două şosele. Astfel, cele două drumuri de mare înălţime vor rămâne deschise atâta timp cât se poate circula în condiţii de siguranţă, este anunţul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De obicei, la începutul  lui noiembrie se închidea  accesul rutier pe Transfăgărășan
De obicei, la începutul lui noiembrie se închidea accesul rutier pe Transfăgărășan

Sorin Grindeanu a promis că Transfăgărăşanul şi Transalpina nu se vor mai închide ca în fiecare an la început de noiembrie şi, mai mult, vor intra într-un proces de reabilitare totală din 2023.

„Eu nu înţeleg de ce trebuie să fie închis Transfăgărăşanul dacă nu ninge. De ce să îl închidem, dacă afară sunt 20 de grade? Înţeleg că s-au apucat să sudeze porţile. Atâta timp cât condiţiile meteo sunt ok, nu au de ce să fie închise.

Mai mult decât atât, şi Transfăgărăşanul şi Transalpina trebuie să intre într-un program de reabilitare totală de la anul. Nu se poate altfel! Sunt două lucrări inginereşti cu care România trebuie să se mândrească. Am discutat această chestiune cu asigurarea fondurilor pentru cele două drumuri”, a fost, potrivit curier.ro, declaraţia ministrului Sorin Grindeanu.

Celebra șosea care traversează Făgărașul a fost testată și lăudată chiar de prezentatorii Top Gear
Celebra șosea care traversează Făgărașul a fost testată și lăudată chiar de prezentatorii Top Gear
Transalpina  ajunge la cea mai  mare altitudine
Transalpina ajunge la cea mai mare altitudine

Potrivit sursei citate, declaraţia a fost făcută de Sorin Grindeanu în urma unei întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă. Acesta a declarat că reprezentanţii HORECA cer de mult schimbarea regulilor de circulaţie pe Transalpina şi Transfăgărăşan. Mai mult, chiar dacă sunt închise de ninsoare, drumarii să nu mai lase să se adune strat mare de zăpadă şi să îl evacueze la primăvară, ci să acţioneze în timp util pentru a se putea circula în zonă.

Cert este că protestele HORECA şi ale riveranilor au determinat autorităţile să ia în serios ideea de a permite circulaţia pe ambele tronsoane de pe crestele Carpaţilor Meridionali cât mai mult timp.

Nu mai puţin de 160 de companii au semnat potrivit adevarul.ro, o petiţie online împotriva închiderii Transfăgărăşanului la o dată fixă. Revolte au fost şi pe Transalpina. 

Click! spune

Transalpina (ţara de dincolo de munţi) este cel mai înalt drum rutier din România - DN 67 C, atingând altitudinea maximă 2145 m, în Pasul Urdele. Traversează Munţii Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului. Străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba. 

image

Transfăgărăşan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş. Şoseaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac şi trece prin judeţele Argeş şi Sibiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net