Criza Blue Air, departe de soluționare! Când vor fi reluate zborurile

Veşti proaste pentru cei care au bilete la Blue Air pentru următoarea lună. Operatorul aerian low-cost a anunţat că nu va relua zborurile până la 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. 

image

„Consiliul de Administraţie şi acţionariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. În plus, toţi furnizorii de servicii esenţiale zborurilor au condiţionat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente”, se precizează în comunicatul dat publicităţii vineri seară de reprezntanţii Blue Air.

Ca urmare, „societatea îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022” şi le comunică tuturor pasagerilor cu zboruri programate până în data menţionată să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate.

Ce variante au primit persoanele care au achiziționat bilete de la compania Blue Air 

În paralel, cei care aveau bilete în acestă perioadă au primit înştiinţare şi li s-au pus la dispoziţie trei variante: reprogramarea grtuită a zborului, recuperarea banilor prin aceeaşi metodă prin care au şi achitat (dar nu se spune în cât timp se vor primi banii) sau transferarea sumelor aferente biletelor în portofelul electronic (adică în contul pasagerilor de pe site-ul Blue Air) plus un bonus de 25%. Cu aceşti bani „virtuali”, pasagerii vor putea cumpăra alte bilete oricînd vor dori şi spre orice destinaţie. 

image

Ciucă: «Responsabilii trebuie să suporte costurile de repatriere»

Această variantă pare a fi cea mai convenabilă cu o singură condiţie: ca Blue Air să-şi reia zborurile şi să nu mai apară noi anulări. Conducerea companiei este în discuţii avansate cu doi investitori şi speră ca situaţia din ultimele zile să nu le fi schimbat intenţiile.  

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a solicitat sâmbătă ca responsabilii de suspendarea zborurilor aeronavelor Blue Air să plătească pentru costurile necesare repatrierii românilor afectaţi de această situaţie, care au fost preluaţi de aeronave TAROM.

„Este problema unei companii private. Noi ne-am ocupat, în tot acest ansamblu al situaţiei create, de protejarea cetăţenilor români şi continuăm să monitorizăm şi să asigurăm transportul, acolo unde este necesar. În ceea ce priveşte activitatea companiei Blue Air, am cerut ca cei care au generat această situaţie să plătească pentru costuri - pentru că sunt costuri suplimentare la Guvern, nu noi am generat problemele companiei - şi sigur dacă cineva se face vinovat de această situaţie, atunci trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Nicole Ciucă, citat de Agerpres. 

Compania low-cost a fost obligată  să-și suspende zborurile pe 6 septembrie
Compania low-cost a fost obligată să-și suspende zborurile pe 6 septembrie

Executivul a aprobat, miercuri, alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net