Când vor ajunge deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: „Important ca fiecare pensionar să știe este că ...”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare la pensionari. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea.

Simona Bucura Oprescu a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare / foto: arhiva Click!
Simona Bucura Oprescu a anunțat data la care ajung deciziile de recalculare / foto: arhiva Click!

S-a convenit că cel mai eficient mod este să nu se trimită decizii de recalculare individualizate, ci să fie expediate toate deciziile, înainte de 1 septembrie. Deciziile de recalculare a pensiilor vor ajunge la beneficiarii lor între 16 august și 31 august, potrivit Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu. De asemenea, aceasta a menționat că este important ca fiecare pensionar să ştie că, în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea.

„Între 16-31 august, vor ajunge deciziile de recalculare”

„Colegii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensie. Ei sunt în plin proces de recalculare. În acest moment, deja au început listarea deciziilor de pensionare. Tot ce facem în cadrul acestei recalculări facem pentru pensionari. Am făcut totul ca să fie echitate.

Vrem să trimitem toate deciziile înainte de 1 septembrie. Nu vrem să avem pensionari cărora să le ajungă în iunie și unora să le ajungă în august. Între 16-31 august, vor ajunge deciziile de recalculare. Important ca fiecare pensionar să știe este că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea. Lega prevede în mod explicit că se păstrează cuantumul cel mai favorabil.

Pe lângă faptul că noua Lege a pensiilor ce rezolvă inechitățile, ea vine cu acel element important, și anume că recompensează stagiile lungi de cotizare”, a transmis Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru România TV.

Casa Națională de Pensii și Asigurări Sociale (CNPP) va recalcula automat pensiile tuturor, iar cele recalculate vor fi plătite începând cu octombrie 2024. Plicul pe care pensionarii îl vor primi cu decizia de recalculare a pensiei în conformitate cu noua lege este „un formular cât mai simplu realizat de cei de la casa Naţională de Pensii pentru ca fiecare pensionar să poată verifica uşor aceste date”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net