Descoperirea incredibilă făcută de un pensionar din China! A cumpărat accidental cărți cu secrete militare

Un pasionat de istorie din China a făcut, accidental, o descoperire puțin prea impresionantă! Pentru mai puțin de un dolar, bărbatul a cumpărat patru cărți, de la o stație de reciclare din cartierul unde locuia. Însă, el a avut parte de o surpriză de zile mari atunci când a descoperit că acestea conțineau documente militare clasificate.

Cărțile au fost confiscate de autorități / foto: IStock
Cărțile au fost confiscate de autorități / foto: IStock

Toți pasionații de istorie își doresc să aibă în posesie obiecte rare, ori să facă o descoperire care să schimbe modul în care înțelegem trecutul nostru.

Cu toate acestea, complet accidental, un bărbat din China a dat peste documente confidențiale, după ce a cumpărat patru cărți de la o stație de reciclare din cartier, cărți ce ar fi trebuit să fie complet banale. Totul a fost raportat de către Ministerul Securității de Stat din China, care l-a lăudat pe pensioar pentru faptul că a raportat imediat descoperirea.

Bărbatul, cunoscut doar după numele de familie, Zhang, nu a oferit detalii despre conținutul documentelor. „Domnul Zhang s-a gândit că a „cumpărat” secretele militare ale țării și le-a adus acasă”, este menționat în postarea făcută de către Ministerul Securității de Stat. „Dar dacă cineva cu motive ascunse le-ar cumpăra, consecințele ar fi de neimaginat!”, mai este scris în postare, potrivit Antena 3 CNN.

Bărbatul ar fi cumpărat documente militare confidențiale

Potrivit postării, Zhang ar fi un angajat al unei al unei companii de stat din China, care colecționează ziare și periodice militare. El a spus că ar fi dat peste doi saci ce conțineau cărți noi, la o stație de reciclare. În total, ar fi plătit pentru pantru dintre acestea doar 6 yuani, adică aproximativ 85 de cenți.

După ce bărbatul a raportat totul autorităților, acestea au ajuns rapid la fața locului. Potrivit anchetei ce a urmat, se pare că doi militari ce au fost însărcinați cu distrugerea a 200 de cărți au decis să scape de ele într-un mod cu totul diferit.

Ei le-ar fi vândut unui centru de reciclare ca deșeuri de hârtie, fiind vorba despre 65 de kilograme, în total. Autoritățile au confiscat cărțile ce conțineau informații clasificate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net