Cum putem păstra roșiile proaspete chiar și o săptămână? Trucurile ingenioase recomandate de experți

Roșiile sunt extrem de populare printre români, iar de-a lungul verii cu siguranță că se văr găsi pe majoritatea meselor din țara noastră. Iar această popularitate îi face pe români să își pună o întrebare extrem de importantă: cum pot fi roșiile păstrate proaspete cât mai mult timp, chiar și o săptămână întreagă?

Cum putem păstra roșiile proaspete mai mult timp / foto: Pexels
Cum putem păstra roșiile proaspete mai mult timp / foto: Pexels

Roșiile sunt extrem de îndrăgite printre români, însă o problemă de care poate că ne-am lovit cu toții a fost ca acestea deja să fie stricate, atunci când deschidem frigiderul și dorim să luăm o roșie. Katie Rose Seward, fermier și proprietar al Head Over Fields, din Charlotte, Vermont, ne spune că roșiile sunt destul de greu de depozitat. „Când sunt gata să fie mâncate, sunt gata să fie mâncate. Nici înainte, nici după”, ne spune aceasta, potrivit adevarul.ro.

De cele mai multe ori, atunci când cumpărăm roșiile din magazin, ori din piață, nu intenționăm să le consumăm chiar în ziua respectivă, așa că devine foarte important să știm cum să le depozităm eficient, pentru a le păstra proaspete.

Iar cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să avem grijă să nu cumpărăm roșii prea moi! „Nu ar trebui să se simtă ca un balon cu apă. Acesta este un semn de vânătaie”, ne explică Seward.

Roșiile trebuie ținute la temperatura camerei

Este indicat să cumpărăm o roșie cât mai fermă, mai ales dacă nu avem de gând să o consumăm decât peste câteva zile. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că roșiile au o culoare uniformă.

Un alt sfat care poate că ne va surprinde este că cel mai bine este să ținem roșiile la temperatura camerei, departe de lumina Soarelui. Chiar dacă cei mai mulți dintre noi le ținem în frigider, acest lucru poate să le întărească și să le facă să își piardă aroma.

În plus, dacă tăiem o roșie dar nu o consumăm pe toată, cel mai bine este să punem restul într-un recipient ermetic, iar apoi trebuie să o punem în frigider. De asemenea, trebuie să ținem roșiile departe de banane și avocado, deoarece acestea pot face roșiile să se coacă mai repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
asteroid jpeg
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
imparat roman1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net