Cum știm dacă deja s-a stricat carnea din frigider? Trucul ingenios care ne poate feri de toxiinfecție

Congelatorul și frigiderul sunt, fără doar și poate, extrem de utile, atunci când dorim să păstrăm carnea proaspătă pentru mai mult timp, înainte de a o găti. Cu toate acestea, ele doar încetinesc procesul de alterare și este foarte important să nu uităm că nu îl pot opri complet. Astfel, este foarte important să știm cum să ne dăm seama dacă carnea noastră deja s-a stricat.

Carnea stricată va avea o culoare diferită / foto: IStock
Carnea stricată va avea o culoare diferită / foto: IStock

Tuturor ni s-a întâmplat să ținem în congelator o bucată de carne mai mult timp decât anticipam inițial. Iar atunci când, în sfârșit, o vom găti, este foarte important să știm la ce trebuie să fim atenți, pentru a ne da seama dacă carnea nu s-a stricat deja.

Aceste semnale de alarmă depind și de tipul de carne, fie că este vorba despre carnea roșie, cea de pasăre, ori chiar și fructele de mare. Este important să verificăm dacă carnea are un miros neplăcut, sau dacă culoarea și textura ei s-a schimbat.

În principiu, cel mai ușor de observat semn al cărnii stricate este mirosul. Ea va avea un miros dstinct, ce ni se va părea înțepător. De asemenea, vom mai observa și faptul că aceasta a devenit lipicioasă la atingere, un alt semn clar al cărnii stricate.

Cum ne putem da seama dacă carnea din frigider s-a stricat

Un alt semn distinctiv al cărnii stricate este culoarea modificată. De exemplu, păsările de curte ar trebui să aibă o culoare alb-albăstruie, poate chiar și galbenă. În privința cărnii de porc, aceasta ar trebui să fie cenușie – roz.

Carnea de vită poate avea mai multe culori, mai ales dacă deja este tocată. Aceasta poate varia de la roșu aprins, până la un roșu maroniu. Însă, indiferent de tipul cărnii, dacă aceasta a devenit verde, ori maro-verzui, înseamnă că s-a stricat și trebuie aruncată.

De asemenea, putem verifica și data limită de utilizare, iar dacă bănuim că aceasta deja s-a stricat, este important să nu mai gătim carnea și nici să o gustăm, dacă nu vrem să ne alegem cu toxiinfecții severe!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
Lacul Sfânta Ana, un important obiectiv turistic din Harghita jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net