Ceaiul perfect împotriva insolatiei! Ce trebuie să știm în această vară

După cum putem observa deja cu toții, vremea din țara noastră deja este una fierbinte, chiar dacă ne aflăm doar la jumătatea lunii iunie. Pentru mulți dintre noi, pericolul insolației este foarte real, așa că trebuie să știm ce trebuie să facem, dacă ne lovim de această problemă. Este foarte important să consumăm îndeajuns de multe lichide dacă am făcut insolație, mai ales un ceai anume!

Ceaiul de mentă este util împotriva insolației
Ceaiul de mentă este util împotriva insolației

Deja începem să înaintăm tot mai mult în vară, iar insolația poate fi o mare problemă, în această perioadă din an. O expunere prelungită la Soare poate să ne provoace anumite simptome care nu doar că ne vor incomoda, dar sunt și foarte periculoase. Dacă ne confruntăm cu insolația, vom observa că avem o stare de greață, cât și, printre multe altele, dureri de cap. Astfel, pentru a avita această situație, trebuie să știm ce avem de făcut, pe timp de vară.

În primul rând, primul și cel mai important sfat pe care îl putem primi este să ne hidratăm suficient! Apa este, desigur, opțiunea cea mai la îndemână, însă specialiștii ne mai spun că există și un anumit ceai care poate fi util în situațiile în care ne confruntăm cu o insolație.

Ceaiul perfect împotriva insolației

Mai precis, este vorba despre ceaiul de mentă, care are abilitatea de a ne ameliora senzația de greață, cât și durerile de cap. În plus, acest ceai delicios are un efect răcoritor și calmant, fiind o opțiune perfectă pentru a lupta împotriva insolației. De asemenea, ceaiul de mușețel are efecte foarte asemănătoare și ne poate ajuta corpul să se relaxeze.

Pe lângă aceste două ceaiuri, mai putem apela și la diverse sucuri naturale din fructe, ori chiar și la supă de legume. Desigur, apa rămâne cea mai la îndemână și nu trebuie să uităm să ne hidratăm suficient, în această vară. Dacă ne confruntăm cu insolația, putem observa chiar și o stare de agitație, ori oboseală extremă. Respirația noastră poate deveni greoaie, iar apoi pot urma și crampe musculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
istock vase chiuveta jpg
image png
Facebook Cover Page 1200x568 png
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
rusalii jpg
mario iorgulescu jpg
Ion Vianu, la Conferințele Teatrului Național jpeg
examen jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net