Cine a fost primul român care a adus o mașină în țara noastră. Nu, nu a fost vorba de Dacia!

Țara noastră are în spate o istorie îndelungată, iar de-a lungul timpului, o mulțime de personalități au reușit să își pună amprenta asupra destinului poporului nostru. Însă, nu trebuie să uităm că istoria nu înseamnă numai domnitori faimoși, ori castele impresionante! Există și nenumărate curiozități fascinante din trecutul nostru, pe care astăzi doar foarte puțini români și le amintesc.

O mașină a fost condusă pentru prima oară în țara noastră în 1889
O mașină a fost condusă pentru prima oară în țara noastră în 1889

Atunci când vorbim despre istoria noastră, multă lume poate merge cu gândul la domnitori faimoși, artiști apreciați chiar și astăzi, ori nenumăratele castele și mânăstiri ce pot fi admirate de-a lungul țării. Cu toate acestea, există și nenumărate curiozități pe care astăzi nu foarte mulți dintre noi și le mai amintesc, chiar dacă sunt atât de interesante!

De exemplu, un lucru pe care trebuie să îl știm este că țara noastră are toate formele de relief! Mai precis, undeva în jur de 35% din teritoriul nostru este acoperit de munți, 35% de dealuri, iar restul de 30% este acoperit de câmpii!

De asemenea, Delta Dunării, ce are o suprafață de 3.540 km2, este singura deltă din lume declarată în întregime rezervație a biosferei. Aici trăiesc undeva în jur de 360 de specii de păsări, cât și 45 de specii de pești de apă dulce.

Când s-a condus prima mașină în România

Atunci când vine vorba despre mașini, Dacia a devenit deja un adevărat simbol, pentru țara noastră. Cu toate acestea, prima mașină care a fost condusă în țara noastră nu a fost o Dacie! De fapt, acest eveniment a avut loc cu câțiva zeci de ani înainte ca mașinile Dacia să înceapă să fie produse!

Mai precis, în anul 1889, baronul Barbu Bellu a adus primul automobil în țara noastră, un Peugeot! Astfel, Bellu a devenit primul proprietar de mașină din istoria țării noastre!

Iar dacă tot vorbim despre premiere, mai există un detaliu fascinant pe care trebuie să îl știm! Construit în anul 1817, teatrul din Oravița a fost primul teatru din întreaga Europă ce era iluminat cu lămpi de acetilenă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
landscape 2806202 1280 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net