Ce trebuie sa îi dai de mâncare pisicii tale, ca să nu mai lase păr. Sfaturi prețioase care îți vor salva hainele de blană

Dacă cumva ne numărăm printre românii care au acasă o pisică, atunci cu siguranță că deja am observat o problemă foarte comună, atunci când vine vorba despre aceste animale: lasă foarte mult păr! În cele mai extreme cazuri, poate că hainele noastre negre deja arată mai mult gri, din cauza stratului de păr lăsat de pisicile noastre. Din fericire, experții ne oferă câteva sfaturi utile, pentru ca pisica noastră să nu mai lase atât de mult păr.

Ce trebuie să mănânce pisicile pentru a nu mai lăsa mult păr / foto: Pixabay
Ce trebuie să mănânce pisicile pentru a nu mai lăsa mult păr / foto: Pixabay

În perioada în care pisicile năpârlesc, nu este deloc ceva ieșit din comun ca acestora să le pice mult păr, însă dacă observăm că acest fenomen persistă, este important să mergem la medicul veterinar, pentru a afla care este cauza problemei.

Există, desigur, o mulțime de posibile explicații, de exemplu, paraziții pot provoca căderea părului pisicii noastre. Desigur, nu este exclus ca aceasta să lase prea mult păr și din cauza stresului și a anxietății.

Un alt factor care cu siguranță că ne va surprinde pe mulți dintre noi este nivelul de lumină naturală la care este expusă pisica noastră! Mai precis, indiferent dacă vorbim despre o pisică sterilizată, sau nu, dacă aceasta petrece mai mult timă în lumină naturală, ea va năpârli mai mult!

Ce trebuie sa i dai de mâncare pisicii tale, ca sa nu mai lase păr

Experții ne spun că există câteva metode prin care ne putem asigura că pisica noastră nu va mai lăsa chiar atât de mult păr. Iar primul astfel de sfat este să ne asigurăm că felina noastră este deparazitată. Acest proces trebuie repetat în mod regulat, pentru ca pisica să fie mereu ferită de paraziți.

De asemenea, este foarte important să oferim pisicilor noastre doar hrană de calitate, deoarece o dietă dezechilibrată îi poate provoca probleme de sănătate ce vor duce la năpârlire. Este important ca dieta pisicii noastre să fie bogată în vitamine, cât și în grăsimi bune precum Omega-3 și Omega-6. Desigur, este foarte important să mergem periodic cu pisica la vertinar, pentru a ne asigura că nu are diverse probleme de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
cai sat jpg
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net