Analizele importante pe care românii ce au împlinit 50 de ani trebuie să le facă! Ce sfaturi ne dau medicii

Ultima actualizare:

Prevenția este întotdeauna mai eficientă decât tratamentul, așa că dacă vrem să evităm problemele grave de sănătate, cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să mergem periodic la un control. Astfel, dacă medicii observă ceva îngrijorător, problema va fi depistată încă dintr-o fază incipientă, iar șansele noastre de a ne reveni complet vor fi mult mai mari. În special românii care au trecut de 50 de ani trebuie să nu uite să își facă aceste analize!

Românii trebuie să facă aceste analize dacă au 50 de ani / foto: Shutterstock
Românii trebuie să facă aceste analize dacă au 50 de ani / foto: Shutterstock

Indiferent de vârstă, este important să mergem periodic la un control medical și să ne facem toate analizele recomandate de doctori. Cu toate acestea, după ce trecem de pragul de 50 de ani, ar fi indicat să fim și mai atenți la sănătatea noastră, dacă vrem să rămânem într-o formă la fel de bună ca până acum. Iar unele analize pot fi foarte importante, după această vârstă!

În primul, rând medicii ne recomandă să facem o hemoleucogramă completă, cât și VSH și glicemie. De asemenea, alte analize importante care ar trebui făcute sunt AST/TGO, ALT/TGP, LDL Col, HDL Col, trigliceride, uree, creatinină, Ca ionic, Fe, un examen sumar urină, colesterolul total, cât și o determinare a profilului lipidic. Nu în ultimul rând, este important să facem și o urocultură.

Analizele pe care românii de peste 50 de ani trebuie să le facă

Medicii ne spun că profilul lipidic poate fi extrem de important, deoarece ne poate arăta nivelul colesterolului din sânge, dar și conținutul de lipide – proteine. Iar nu doar analizele de sânge sunt importante după ce împlinim această vârstă! Atunci când mergel la medic nu trebuie să uităm nici de o ecografie abdominală.

Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră, mai ales după ce trecem de pragul de 50 de ani. Din acest motiv, medicii ne mai spun că ar trebui să mergem la un oftalmolog, deoarece riscul de glaucom și cataractă crește, odată cu înaintarea în vârstă. Și auzul se poate deteriora, motiv pentru care o vizită la ORL este indicată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net