Ingredientul care poate provoca probleme grave de sănătate! Se găsește în multe produse și doar puțini români știu cât de periculos este
Atunci când vine vorba despre ingrediente ce ne pot pune sănătatea în pericol, poate că mulți dintre noi ne vom gândi la grăsimi, zahăr, ori sare. Cu toate acestea, există și unele ingrediente ce pot avea consecințe grave pentru organismul nostru, dar ce nu sunt deloc la fel de cunoscute pentru publicul larg. Iar un astfel de produs este extrem de comun în multe produse populare!
Dacă ne dorim o masă cu adevărat sănătoasă, atunci cea mai simplă și eficientă opțiune este să gătim chiar noi. Cu toate acestea, există o mulțime de motive pentru care acest lucru poate să nu fie posibil, așa că vom recurge la opțiunile din comerț. Iar în ciuda faptului că sunt delicioase, ele vin la pachet și cu o mulțime de aditivi, arome, ori îndulcitori, care le dau acel gust aparte pe care îl apreciem.
Din păcate, un ingredient periculos se găsește în majoritatea dintre acestea. Un studiu publicat în European Heart Journal explică faptul că acest ingredient ne poate provoca un accident vascular cerebral, cât și atac de cord. Mai precis, este vorba despre Xylitol, un îndulcitor care poate crește coagularea sângelui. El poate crește riscul de a ne confrunta cu anumite complicații periculoase, iar în cele mai extreme cazuri, poate duce chiar și la deces.
Ingredientul care poate provoca probleme grave de sănătate
Xylitol este un nume pe care poate că nu mulți dintre noi l-au auzit până acum, însă ingredientul este destul de comun, în o mulțime de produse. El este un alcool de zahăr, utilizat ca aditiv, datorită faptului că are cu 40% mai puține calorii decât zahărul normal. În ce privește produsele în care găsim Xylitol, este vorba despre guma de mestecat fără zahăr, produse de patiserie și chiar și bomboane.
Din păcate, el mai poate fi găsit și în pasta de dinți, în jeleuri, ori în diferite drajeuri. Datorită popularității sale, în timp, ajungem să consumăm acest ingredient în cantități destul de mari. Experții avertizează că acest îndulcitor este legat de un risc ridicat de atac de cord, cât și accident vascular cerebral.