Când vor fi livrate voucherele de 50 de euro? Marius Budăi, ministrul Muncii, a oferit explicații

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut declarații cu privire la tichetele de sprijin, în valoarea de 50 de euro, pe care coaliția de guvernământ le-a pregătit pentru populația defavorizată, iar cu acestea se vor achiziționa șase produse de bază.

Marius Budai, ministrul Muncii
Marius Budai, ministrul Muncii

Budăi a transmis că procedura de distribuire a tichetelor de sprijin va fi similară cu cea a tichetelor de masă, iar prima tranșă de tichete va fi finanțată de la bugetul de stat al României, iar acestea vor fi livrate de la 1 iunie, potrivit Adevărul.

Vezi și Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Cui îi vor scădea veniturile și cine va beneficia de mai mulți bani

Procedura de distribuire a acestor vouchere, convenite prin intermediul programului guvernamental „Sprijin pentru România”, va fi asemănătoare cu modul de distribuire a tichetelor de masă, iar decontarea va fi asemănătoare. În total, șase alimente vor putea fi achiziționate pe baza acestor vouchere.

Ce alimente vei putea achiziționa cu aceste tichete

Până acum, s-a convenit ca pâinea, cartofii, uleiul, orezul, carnea de pui și ouăle s-a facă parte din lista de alimente ce vor putea fi achiziționate pe baza acestor vouchere. Nu se cunosc detalii despre o posibilă schimbare a acestei liste, Marius Budăi afirmând că o nouă rundă de discuții va avea loc, luni, cu ministrul Agriculturii. 

Citește și Noul pachet de soluții economice în valoare de 17,3 miliarde de lei. Cine beneficiază de voucherele de la guvern

Voucherele vor fi distribuite populației prin intermediul Poștei Române, iar cei care primesc pensia pe card, vor primi aceste cupoane prin intermediul Poștei Române. Pentru persoanele cu dizabilități, tichetele vor fi livrate prin intermediul DGASPC. Elevii care primesc bursă socială, de asemenea, vor primi și tichetele necesare. 

Când vor fi livrate voucherele de 50 de euro

Marius Budăi, ministrul Muncii, a mai explicat că începând cu data de 1 iunie vor începe livrările, deoarece, s-ar putea, să nu aibă avizarea interministerială pentru a începe această livrare de la data de 1 mai. Până în acest moment, nu există un acord de finanțare, dar există un acord verbal prealabil. 

Prima tură de tichete ce vin prin intermediul programului „Sprijin pentru România” vor fi achitate de la bugetul de stat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net