Ce zice Nicolae Ciucă despre amânarea ratelor bancare. Când s-ar putea să fie implementată măsura

Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, prim-ministrul Nicolae Ciucă, a anunţat, luni seara, că în coaliţia de guvernare s-a decis să nu se ia deocamdată măsura amânării plăţii ratelor la bănci. 

Președintele PNL, Nicolae Ciucă
Președintele PNL, Nicolae Ciucă

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că s-a decis să nu se ia în considerare amânarea plăților ratelor bancare pentru o perioadă de 12 luni. 

Ce a transmis prim-ministrul cu privire la amânarea ratelor

Nicolae Ciucă a subliniat, în cadrul conferinței de presă, că această măsură a fost discutată și cu ministrul de Finanțe, iar în acest moment, datele analizate la nivelul coaliției de guvernământ a ajuns la această decizie privind amânarea ratelor bancare. 

Vezi și Salariul minim pe economie se majorează! Ce se întâmplă cu angajații în șomaj tehnic

În acest moment, decizia o să trebuiască reanalizată și să se stabilească cât de benefică este atât pentru populație, cât și pentru mediul de afaceri din România. 

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe al României, a transmis că statul român discută cu sistemul bancar privind împărțirea cotelor privind amânarea ratelor, deoarece această măsură nu reprezintă o scutire de rate și dobânzi, dat fiind motivul privind amânarea acestei măsuri, în contextul creșterii a dobânzilor. 

Într-un final, această măsură a fost retrimisă la analizare în cooperare cu sistemul bancar, pentru a se găsi soluții mult mai bune pentru companii și pentru cetățenii români. 

Citește și Noul pachet de soluții economice în valoare de 17,3 miliarde de lei. Cine beneficiază de voucherele de la guvern

De asemenea, ministrul de Finanțe a mai subliniat că „O discuţie asupra amânării ratelor ar trebui să vină mai rapid în momentul în care dobânzile au început să se stabilizeze pentru a oferi totuşi o predictibilitate şi celor care iau această decizie".

Ieri seară, coaliția de guvernare a anunțat un pachet economic ce vine în ajutorarea cetățenilor cu venituri scăzute, dar și unor cetățeni ce fac parte din anumite categorii socio-profesionale.

În total, valoarea totală a pachetului economic se ridică la valoarea de 17,3 miliarde de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net