Canicula continuă și la final de septembrie. Cât timp se vor mai înregistra temperaturi de vară în România

Meteorologii vin cu vești proaste pentru românii care sperau că toamna va aduce o scădere a temperaturilor. Se pare că vom avea parte de un final de septembrie fierbinte, în care termometrele pot înregistra chiar și 36 de grade, la umbră!

Canicula continuă și în această toamnă / foto: Profimedia
Canicula continuă și în această toamnă / foto: Profimedia

Din păcate, se pare că temperaturile fierbinți din această vară continuă fără întrerupere și în prima lună de toamnă! Experții de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anticipează temperaturi fierbinți în majoritatea zonelor țării. În Muntenia, Oltenia și Banat chiar se poate vorbi de caniculă, iar indicele de comfort termic temperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități. În acest weekend, în Lunca Dunării, temperaturile pot ajunge chiar și la 36 de grade.

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a explicat la postul Digi 24, că cel mai cald va fi în această sâmbătă, când temperaturile maxime pot ajunge chiar la 34-35 de grade Celsius, în sudul țării. „Aceste valori sunt aproape cu 10 grade mai ridicate decât ar fi firesc în această perioadă. Normalul la sfârșit de septembrie ar fi temperaturi maxime între 20 și 26 grade. Noi ne așteptăm la maxime, mai ales sâmbătă, dar și duminică, care să pornească de la 28-30 grade în majoritatea regiunilor și să ajungă spre 34-35 grade Celsius, poate izolat chiar mai mult în partea de sud a teritoriului”, a declarat Florinela Georgescu.

De asemenea, în acest weekend, în zona intracarpatică sunt așteptate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, dar și grindină.

Temperaturile fierbinți vor continua în această toamnă

Din păcate, românii mai trebuie să suporte vremea fierbinte chiar și luna următoare. „Este foarte posibil să avem perioade de vacanță și în luna octombrie. Estimările pe durată mai lungă arată probabilitatea să ne menținem cu un regim al temperaturilor peste normal și în mare parte a lunii octombrie”, a mai spus Florinela Georgescu, conform sursei citate.

Din păcate, se pare că am putea avea parte de mai puține precipitații luna următoare decât ar fi normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net