Carduri sociale 2023. Când vor fi distribuite voucherele pentru alimente și ce trebuie să faci ca să primești 1.500 de lei

Ultima actualizare:

Statul român acordă sprijin, și în acest an, persoanelor aflate la nevoie. S-a făcut un anunț de ultim moment despre voucherele sociale. Românii aflați la necaz au toate motivele de bucurie. Și în 2023 vor primi vouchere sociale, iar suma totală va ajunge la 1.500 de lei. 

Carduri sociale 2023
Carduri sociale 2023

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă va oferi ajutor financiar pentru toate persoanele care se încadrează în situații eligibile. Voucherele sociale vor fi distribuite numai în scopul cumpărăturilor strict necesare, adică pentru alimente. 

Cum vor fi acordați banii

Prin programul „Sprijin pentru România”, Guvernul sare în sprijinul persoanelor aflate la nevoie prin acordarea sumei de 1.500 de lei. Aceasta va fi distribuită într-un număr de 6 tranșe a câte 250 de lei fiecare, o dată la 2 luni. 

Toți românii eligibili și care nu au cea mai bună situație financiară se vor putea bucura de această sumă și vor putea cumpăra alimente. Prima tranșă de 250 de lei va fi virată în luna martie, pe motiv că statul se confruntă cu ceva probleme.

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură prima tranșă de 250 de lei, mai ales că pentru unii români, acesta reprezintă singurul ajutor financiar pentru a putea pune ceva pe masă. 

Ce persoane sunt eligibile pentru cei 1.500 de lei

-pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.500 de lei pentru tranșele din anul 2022, și cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei, începând cu veniturile de anul acesta;

-copiii și adulții care au un grad de handicap grav, accentuat sau mediu. De asemenea, persoanele care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu suma de 1.500 de lei pentru tranșele aferente anului în curs, iar pentru cele din anul 2023 pentru persoanele cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei;

-persoanele și familiile care singure, care beneficiază de ajutor social;

-familiile monoparentale cu venituri lunare nete / membru de familie, mai mici sau egale cu suma de 600 de lei pentru anul 2022, și  675 de lei pentru tranșele din din anul acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
sticla ketchup1 jpg
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
image
actualitate.net
image
actualitate.net