Care este data când pensionarii vor afla câți bani o să primească, în plus, la pensie. Anunțul Casei de Pensii

Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură să afle câți bani o să primească în plus la pensie. În România, sunt aproximativ cinci milioane de pensionari, iar din aceştia vor avea parte de creșteri ale veniturilor în jur de trei milioane. Iată care a fost anunțul Casei de Pensii. 

Pensionar din România Foto: Shutterstock
Pensionar din România Foto: Shutterstock

Când se anunță normele pentru aplicarea noii legi a pensiilor 

Până la data de 1 septembrie 2024, toate pensiile vor fi recalculate. Cei mai mulți pensionari vor avea pensii mult mărite față de acum. Pensia va crește, în medie, cu 40%, a anunțat Ministrul Muncii, scrie newsweek.ro

 Vor exista creșteri și de peste 110% a pensiei. De asemenea, vor exista și pensionari care vor avea modificări negative de pensii. În cazul lor, vor rămâne cu pensia în plată. Există, însă un calendar care este urmat în procesul de recalculare al pensiilor. Spre exemplu, în maximum o lună se vor anunța normele metodologice pentru aplicarea noii legi a pensiilor. 

Ce a declarat Ministrul Muncii 

După apariția normelor metodologice, calcul pensiilor care vor fi plătite la 1 septembrie va fi unul mult mai precis. Șeful Casei de Pensii spune că aceste norme de aplicare vor fi publicate chiar în această lună.

„Noi ne propunem ca aceste norme de aplicare a legii 360 sa fie deja publicate în Monitorul oficial în luna ianuarie. Conform legii, avem 90 de zile la dispoziție pentru a elabora aceste norme, dar noi vrem să scurtăm acest timp pentru a ne rămâne timp după aceea pentru a realiza programul informatic, să cuprindem noua formulă de calcul care este complet diferită față de actuala formula de calcul. 

Eu urmăresc situația procesului. Suntem trecuți de 95%, mai avem puțin și finalizăm, când avem aplicația, dosarele să fie în format electronic de ultimă generație. Totul să fie gata, în septembrie, oamenii să primească măririle, o sa fie creșteri spectaculoase de peste 80% pentru cine a cotizat mai mult”, a mai spus Daniel Baciu, ministrul Muncii, pentru RomâniaTV. 

Câte pensii vor crește 

La data de 1 mai, începe recalcularea efectivă a peste 4,7 milioane de pensii. Un număr de 3.000.000 de pensii vor crește. Restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală. Nu vor crește pensiile celor care au muncit sub 15 ani și chiar ale celor care au muncit sub 25 de ani. Aceștia nu primesc puncte de stabilitate.

Creșterea medie a pensiei va fi de 40%, spune ministrul Muncii. Cei mai avantajați sunt pensionarii care au muncit mult peste 25 de ani. Pentru că au lucrat mai puțini ani, chiar și în condiții grele, minerii sunt dezavantajați la pensie. Ei nu obțin acele puncte de stabilitate de la punctul 3 și vor avea mai puține puncte de referință în total.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net