Care este jobul pe care-l poate face oricine, plătit cu 250 de lei pe zi. Sezonul tocmai a început

Ultima actualizare:

Sezonul culesului strugurilor a debutat în România, aducând cu sine o serie de oportunități de muncă bine plătite pentru zilieri. Această activitate fizică este recompensată cu sume ce pot ajunge până la 250 de lei pe zi, potrivit unui raport Agro TV.

Culegătorii de struguri sunt plătiți bine / foto: Pixabay
Culegătorii de struguri sunt plătiți bine / foto: Pixabay

În prezent, jobul cel mai căutat este cel de culegător de struguri, unde muncitorii pot câștiga între 150 și 250 de lei pe zi, remunerația fiind direct proporțională cu volumul de muncă prestat.

La Stațiunea de Cercetare Viticolă de la Pietroasele, județul Buzău, culesul strugurilor a început încă din 26 august, implicând atât tehnici mecanizate, cât și metode manuale.

Culesul recoltelor începe săptămâna viitoare

Oenologul Cornel Baniță a precizat că, începând de săptămâna viitoare, vor fi recoltate soiurile Feteasca Albă, Busuioaca de Bohotin și Tămâioasa, utilizate în principal pentru producerea vinurilor seci.

Cornel Baniță a mai adăugat că există un grup constant de muncitori care participă anual la recoltare, aceștia venind nu doar din comuna Pietroasele, ci și din județele învecinate. Zilierii sunt recompensați cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei pe zi, în funcție de efortul depus.

Specialiștii estimează că strugurii au ajuns la maturitate optimă, acumulând un nivel suficient de zahăr.

Producția de struguri s-a redus la jumătate În ciuda secetei care a afectat serios recolta de soiuri tradiționale, vinul produs în acest an va fi mai puțin, dar de o calitate superioară. Temperaturile extreme și lipsa precipitațiilor au avut un impact semnificativ asupra viticultorilor din Dealu Mare.

Totuși, cercetătorii de la Stațiunea Pietroasa rămân optimiști, menționând că „vinurile dulci au un potențial destul de mare”.

Seceta și temperaturile ridicate au dus la o reducere semnificativă a producției, cele mai afectate soiuri fiind Tămâioasa românească și Busuioaca de Bohotin, principalele varietăți cultivate în podgorie. Conform oenologului Cornel Baniță, producția la hectar va fi aproape la jumătate față de estimările anterioare.

„În general, recolta este sănătoasă, însă soiurile principale, Tămâioasa românească și Busuioaca de Bohotin, au fost afectate de secetă. Anul acesta a fost atipic, iar producția variază în funcție de soi și tipul de sol. La unele soiuri, vom avea producții de 5-6 tone la hectar, iar la altele, 7-8 tone”, a declarat Cornel Baniță, conform sursei citate.

Culesul la Stațiunea Pietroasa a început pe 26 august, iar primele soiuri recoltate sunt Feteasca Albă, Busuioaca de Bohotin și Tămâioasa, destinate vinurilor seci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net