Care este orașul unde primăria oferă 800 de lei pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie

Ultima actualizare:

Cuplurile care aniversează 50 de ani de căsnicie sunt premiate de primăria unui județ din România. Suma pe care o primesc acestea fiind de 800 de lei. Cei care își doresc să participe la eveniment trebuie să se înscrie până pe data de 15 august 2024.

”Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în luna septembrie Foto: Shutterstock
”Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în luna septembrie Foto: Shutterstock

Când vor fi sărbătorite "Cuplurile de aur"

Primăria oraşului Covasna oferă 800 de lei familiilor care, anul acesta, împlinesc cel puţin cinci decenii de căsnicie şi sărbătoresc nunta de aur. ”Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în luna septembrie, când vor avea loc Zilele oraşului, iar cele care doresc să participe la eveniment trebuie să se înscrie până pe data de 15 august.

„Consiliul Local al oraşului Covasna, prin Direcţia de Asistenţă Socială, susţine valorile şi echilibrul socio-economic al familiei prin măsuri punctuale de sprijin financiar şi îşi propune să conştientizeze covăsnenii cu privire la importanţa stabilităţii în căsnicie, rolul acesteia şi contribuţia pe care o are la dezvoltarea comunităţii locale", au anunţat, vineri, 24 mai, autorităţile locale. 

Stimulent financiar de 800 lei net/ familie 

„Astfel, se va acorda un stimulent financiar de 800 lei net/ familie şi un Certificat onorific pentru familiile care împlinesc 50, 60, 65, 70 de ani de căsătorie în anul 2024, cu domiciliul în oraşul Covasna, în cazul în care sunt îndeplinite următoarele condiţii: ambii soţi să aibă domiciliul în oraşul Covasna de cel puţin 25 de ani, familia să nu aibă datorii la bugetul local, să împlinească 50, 60, 65 sau 70 de ani de căsnicie neîntrerupţi în anul bugetar al acordării stimulentului financiar şi Certificatului onorific, iar ambii soţi să fie în viaţă la data depunerii cererii", spun autoritățile locale, conform agerpres.

Acestea intenţionează să realizeze câte un material de prezentare pentru fiecare familie sărbătorită, iar în acest scop a solicitat celor care doresc să le pună la dispoziţie un număr de maximum 50 de fotografii de la căsătorie, botezuri, zile de naştere şi alte evenimente importante pentru a ilustra povestea vieţii lor. Detalii privind documentele necesare pot fi obţinute personal sau telefonic de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Covasna.

Condiții ce trebuie îndeplinite

Ce condiții trebuie să îndeplinească cuplurile: ambii soți să aibă domiciliul în orașul Covasna de cel puțin 25 de ani, familia să nu aibă datorii la bugetul local; să împlinească 50, 60, 65 sau 70 de ani de căsnicie neîntreruptă în anul bugetar al acordării stimulentului financiar și certificatului onorific și ambii soți să fie în viață la data depunerii cererii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net