Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel. Pentru unii români e un adevărat lux!

Ultima actualizare:

Patriarhul Daniel nu este imun la plăceri lumești și un anumit sortiment de cafea arabică este slăbiciunea liderului bisericii ortodoxe române. Unul dintre cei mai cunoscuți cafegii din România, Gheorghe Florescu (79 de ani) a dezvăluit într-un podcast că licoarea preferată de patriarh nu este ieftină deloc dar ce nu faci pentru o plăcere vinovată.  

Patriarhul Daniel are și el o plăcere lumească: bea cafea
Patriarhul Daniel savurează o cafea ca toți oamenii

Patriarhul Daniel dar și alți ierarhi aleg să bea cafea bună și nu la îndemâna oricui, o licoare ce are un gust intens și mult mai plăcut a dezvăluit „magicianul cafelei” cum este denumit Gheorghe Florescu. Acesta este cunoscut în branșă încă de pe timpul lui Ceaușescu și a servit și preparat cafea de-a lungul vieții pentru săraci și boieri, activiști de partid și domni, milionari sau coate goale  

Cafegiul Gheorghe Florescu
Gheorghe Florescu a făcut cafea în toate vremurile pentru toți. Foto adevarul.ro

Ce a spus cafegiul Gheorghe Florescu  

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu, în cadrul episodului XVII al sezonului II al podcast-ului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu. 

Ce spune Gheorghe Florescu despre cafeaua băută de patriarhul Daniel 

Cafeaua băută de patriarhul Daniel este una de selecție, iar prețul său nu este accesibil oricui. Conform descrierii tipului de cafea, gustul este unul aromat, având și o savoare intensă. Cafeaua Divin, căci despre ea este vorba este 100% arabica, iar 100 de grame costă 45,99 lei. Astfel că un kilogram ajunge la prețul de 450 de lei. 

Care este cafeaua lui Dumnezeu și a Diavolului

„Magicianul cafelei” după cum este denumit Gheorghe Florescu, a declarat în același podcast, despre cafea, conform spynews.ro, că această licoare este de două feluri. „Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă.  

Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate”, a mai spus Gheorghe Florescu în podcastul lui Ionuț Vulpescu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net