Care este stațiunea colț de Rai de la malul mării care are prețuri duble față de Mamaia? Cât costă o porție de hamsii și o apă minerală la Gura Portiței

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Nu numai stațiunile de la Marea Neagră au fost înțesate de turiști, în mini-vacanța de Sfânta Maria. Gura Portiței, locul unde Marea se întâlnește cu Delta Dunării, a  fost luată cu asalt de turiștii dornici să petreacă chiar și câteva ore în acest colț de Rai. Prețurile, însă, aici sunt duble în comparație cu Mamaia, cunoscută până acum drept cea mai scumpă stațiune de pe Litoralul românesc. 

Turiștii care au vrut liniște, aer curat, apă cristalină, nisip fin și un pește proaspăt în farfurie, pescuit chiar din apele învolburate ale Dunării, au ales să viziteze, în mini-vacanța de Sfânta Maria, Gura Portiței

Gura Portiței, locul unde Marea se întâlnește cu Delta Dunării 

Unic în Europa, Gura Portiței este locul în care Marea Neagră se întâlnește cu Delta Dunării pentru a crea un peisaj realmente mirific, ce-ți taie respirația.

Situat pe porțiunea de nisip ce separă Marea de Deltă, Satul de Vacanță de la Gura Porției este locul unde se poate admira deopotrivă atât flora cât și fauna specifică Deltei Dunării, dar și cea a Mării Negre.

Descoperit în anul 1736, acest colț de Rai a fost inițial un simplu sat pescăresc. Din 1998 însă,  au demarat lucrările de amenajare a satului, care a devenit o destinație turistică atractivă și nu doar pentru români.

La Gura Portiței, prețuri mai mari ca la Mamaia 

Ca să ajungi la Gura Portiței, ești nevoit să iei barca din portul Jurilovca. Drumul pe apă nu este lung, în aproximativ 10-15 minute, ajungi la destinație, însă te arde la buzunare. 80 de ron, dus-întors, costă doar deplasarea cu barca cu motor de la Jurilovca la Gura Portiței. 

Stațiunea este cunoscută ca având prețuri mai piperate și decât cele practicate la Mamaia, drept urmare, mulți turiști preferă să-și cumpere apa minerală și ceva de ale gurii din Jurilovca. 
În ciuda acestui lucru, foarte mulți turiști au luat cu asalt Satul de Vacanță de la Gura Portiței în mini-vacanța de Sfânta Maria. Mulți au venit doar pentru a face plajă câteva ore, așa că în jurul orei 11 dimineața să dai cu tunul și nu mai găseai loc pe plajă, pe șezlong. 

O apă minerală 12 ron, o porție de hamsii 50 ron, storceacul de sturion 50 de ron

La cele două restaurante din zonă, s-a creat o îmbulzeală de nedescris, acestea dovedindu-se a fi neîncăpătoare la orele prazului, când oamenii au început să se certe pe mese cu cei care aveau cazare în zonă. 

Prețurile piperate din meniu nu i-au descurajat însă pe turiștii dornici să mănânce un storceac de sturion la 50 de ron sau o porție mică de hamsii, la același pret. Apa plată sau minerală era și ea la mare căutare, la prețul de 16 ron sticla de jumătate de kilogram. Un borș de pește costa 39 ron, salata de icre de știucă era 72 de ron, iar o Gustare caldă ca la Gura Portiței  cu pui de baltă și rapane la plită ajungea la 132 ron.

La un moment dat, un pescar din zonă a început să țipe disperat la barcagii care cărau turiști cu nemiluita: „Nu-i mai aduceți mă că nu mai avem ce să le mai dăm de mâncare”.

Cât costă cazarea în Satul de Vacanță Gura Portiței?

Satul de Vacanță Gura Portiței este situat în Gura Portiței, între Marea Neagră și cele două lacuri din Complexul Razim-Sinoe, pe o limbă de nisip, la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea. Este primul sat de vacanță din România clasificat la categoria trei stele, prin urmare prețurile percepute sunt pe măsură.

Dacă vrei să te cazezi la o căsuță de trei stele situată pe plajă, pentru un sejur de șapte zile, trebuie să achiți 2989 lei pentru 2 adulți, fără mic dejun. Cazare în Dubla Vilă Anfisa (cu vedere la lac- Delta Dunării) ajunge la 5231 lei,  pentru 2 adulți, 7 nopți, fără mic dejun. Masa se poate servi la cele două restaurante din zonă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net