Care este temperatura ideală din casă pentru a reduce factura la gaz. Poți să economisești zeci de mii de lei

Pentru a avea o factură mai mică la gaze trebuie să ținem cont de temperaturile din locuință, care nu trebuie să fie foarte ridicate. Fiecare grad în plus generează o creștere între 5 și 10%. 

Care este temperatura optimă în locuință Foto: Shutterstock
Care este temperatura optimă în locuință Foto: Shutterstock

Ce economie faci dacă reduci temperatura cu un grad

Specialiștii spun că un apartament situat la un etaj superior are nevoie de mai puțină căldură decât unul aflat la primele etaje. Pentru a menține temperatura optimă în casă trebuie să aerisești constant, să controlezi umiditatea și să folosești sisteme de încălzire cu termostat.

 Se recomandă ca în locuinţe să fie 21 de grade, însă mulţi români au în case temperaturi mult mai mari de 23 sau 24 de grade Celsius. Dacă am reduce această temperatură cu un grad - două, acest lucru ar însemna economii la factură, scrie Observatornews.ro. De exemplu, într-un apartament cu patru camere din apropierea Bucureştiului, dacă am reduce temperatura cu un grad, asta ar însemna o economie de 34 de lei. Dacă am reduce temperatura cu două grade, acest lucru ar însemna la factură o economie de 64 de lei. 

Alte moduri prin care să ai facturi mai mici 

Mai există câteva reguli pe care le-am putea urma astfel încât să avem facturi mai mici. Dacă plecăm de acasă pentru o zi putem să reducem temperatura din locuinţe până la 16 grade, iar dacă plecăm pentru mai multe zile, temperatura poate fi redusă până la opt grade. 

Ce spun medicii

Organizația Mondială a Sănătății recomanda în 2018, un minim de 18 grade C, considerând că este o temperatură sigură pentru protejarea sănătății populației, în timp ce un minim mai ridicat este necesar în cazul copiilor, persoanelor vârstnice și al celor cu afecțiuni cronice.

Cât de importantă este temperatura din casă pentru un organism sănătos

Organismul uman, această mașinărie uimitoare și extrem de complexă, își poate regla temperatura astfel încât să funcționeze la capacitatea sa normală.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care este recomandat să nu îmbrăcăm copiii excesiv. Cu cât este mai mic ca vârstă, cu atât se va regla mai ușor temperatura optimă, fără a consuma multă energie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net