Care sunt cele trei orașe din România care vor primi 13 hectare de pădure urbană. Banii vin de la UE

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a selectat primele trei administrații locale care au depus proiecte pentru înființarea de păduri urbane, finanțate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De aceste fonduri vor beneficia orașele Suceava, Murfatlar și Buzău / foto: Pixabay
De aceste fonduri vor beneficia orașele Suceava, Murfatlar și Buzău / foto: Pixabay

Agenția pentru Protecția Mediului a anunțat publicarea listei intermediare cu proiectele alese în cadrul apelului PNRR/2022/C2/I.1.C - „Crearea de păduri urbane”.

Printre proiectele selectate se numără și „Împădurirea zonei adiacente municipiului Buzău”, cu o valoare eligibilă de 6.254.771,84 lei.

Primele administrații care vor beneficia de aceste fonduri sunt cele din Suceava, Murfatlar și Buzău, care vor crea păduri urbane în interiorul orașelor, prin finanțarea PNRR.

Programul sprijină plantarea unor mini-păduri

Programul prin care se sprijină plantarea de mini-păduri în mediul urban rămâne deschis până la sfârșitul anului, cu o alocare totală de 30 milioane euro. În Buzău, 13,2 hectare vor fi amenajate cu o finanțare de peste 6,2 milioane lei.

Suprafața de pădure urmează să fie amenajată pe malul râului Buzău, în paralel cu planurile administrației locale de a extinde suprafețele de luciu de apă.

„Avem în jur de 13-14 hectare pentru acest proiect, parte din strategia noastră de a crea cât mai multe spații împădurite. Ne dorim să plantăm cât mai mulți copaci pe malul râului Buzău.

De asemenea, mai avem în vedere un alt proiect de extindere a suprafețelor împădurite cu încă 22 de hectare. Ne confruntăm cu o secetă prelungită și cu schimbări climatice accentuate, fiind al 13-lea an consecutiv în care România înregistrează temperaturi record.

La Buzău, ne propunem să creăm cât mai multe spații verzi și suprafețe acvatice, având ca obiectiv să ajungem la 40-50 de hectare de luciu de apă, atât în partea de sud, cât și în nordul municipiului.

Am preluat și Pădurea Crâng, pe care dorim să o transformăm într-un parc-pădure, prin regenerare și noi plantări. Doar în această toamnă vom planta pe o suprafață de 5 hectare în Pădurea Crâng”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, pentru Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Eugenie, Beatrice, Anne, Andrew, Kate, Prințul William, Meghan Markle, Prințul Harry și prințul Phillip în 2017, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
comunicare pixabay jpg
bar james bond the 007 jpg
image png
printesa theodora grecia matthew kumar nunta gettyimages jpg
centrala jpeg
vin rosu jpg
image png
BeFunky collage (34) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net