Accident înfiorător în Suceava. Două persoane au murit, iar alte 8 au fost rănite. Planul Roșu a fost activat

Un accident grav a avut loc luni dimineață pe DN 2, în zona localității Calafindești, județul Suceava, soldat cu moartea a două persoane și rănirea altor opt, inclusiv doi copii. În urma acestui eveniment tragic, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, pentru a coordona rapid intervenția echipelor de salvare și pentru a asigura asistență medicală de urgență victimelor.

Accident înfiorător în Suceava. Foto: arhiva.
Accident înfiorător în Suceava. Foto: arhiva.

Șoferii celor două autoturisme au murit

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc în această dimineață și a implicat două autoturisme și un microbuz de transport persoane. Din cauza gravității coliziunii, cei trei șoferi au rămas încarcerați, iar echipele de descarcerare au intervenit de urgență pentru a-i elibera.

În urma impactului violent, șoferii celor două autoturisme au fost declarați decedați la fața locului. Alte opt persoane, printre care și doi copii, au suferit răni de diferite gravități și au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Intervenția echipelor de salvare

În contextul accidentului grav, autoritățile au decis activarea Planului Roșu de Intervenție, un protocol utilizat în situații de urgență majoră, care implică mobilizarea rapidă a mai multor echipaje de intervenție și asigurarea resurselor necesare pentru a gestiona un număr mare de victime.

Echipajele de descarcerare, ambulanțele și medicii SMURD s-au deplasat de urgență la locul accidentului pentru a acorda ajutor victimelor. Salvatorii au reușit să descarcereze cele trei persoane blocate în vehicule, însă, din păcate, șoferii celor două autoturisme nu au mai putut fi salvați, fiind declarați decedați la fața locului.

Situația victimelor și măsuri de siguranță

Cele opt persoane rănite, inclusiv cei doi copii, au fost transportate de urgență la spitalele din zonă. Starea lor de sănătate variază, unii suferind răni mai grave care necesită tratament intensiv, în timp ce alții au răni mai ușoare, dar sunt ținuți sub observație medicală pentru a preveni orice complicații.

Traficul rutier pe DN 2 în zona Calafindești a fost complet oprit pentru a permite intervenția echipajelor de salvare și pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic. Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul și pentru a determina cauzele care au condus la această tragedie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina Maria de Roumanie si Nicolae al Romaniei la Iacob Foundation   Instagram (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
comunicare pixabay jpg
bar james bond the 007 jpg
image png
printesa theodora grecia matthew kumar nunta gettyimages jpg
centrala jpeg
vin rosu jpg
image png
BeFunky collage (34) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net