Noul Cod Rutier 2024: 10 ani fără permis pentru șoferii beți sau drogați

Ultima actualizare:

Senatul României a votat favorabil o lege de importanță crucială în domeniul rutier, având consecințe directe pentru cei care se angajează în conducerea sub influența alcoolului sau sub efectul drogurilor. Ca o extensie a "Legii Anastasia", adoptată în această vară, această nouă măsură impune sancțiuni severe șoferilor găsiți vinovați de conducerea vehiculelor în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise. Acești șoferi vor fi privați de dreptul de a redobândi permisul pentru un interval de până la 10 ani.

Cei care vor conuce beți vor rămâne 10 ani fără permis. Colaj Observator.
Cei care vor conuce beți vor rămâne 10 ani fără permis. Colaj Observator.

Ce aduce noua măsură

Pierderea dreptului de a redobândi permisul pentru până la 10 ani: Unul dintre punctele cheie ale acestei legi este sancțiunea care prevede că șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau drogurilor nu vor mai putea redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Aprobare unanimă în Senat: Această lege a primit sprijin unanim în Senat, cu 101 voturi în favoare și niciun vot împotrivă.

Direcționată împotriva conducerii sub influența substanțelor psihoactive: "Legea Anastasia" este concepută pentru a combate problema gravă a conducătorilor auto care se află sub influența substanțelor psihoactive, indiferent dacă acestea sunt alcool sau droguri.

Consecințe grave pentru conducătorii iresponsabili

Închisoare pentru șoferii implicați în accidente mortale: Legea nu numai că interzice redobândirea permisului pentru șoferii condamnați, ci prevede și pedeapsa cu închisoarea pentru cei care, fiind sub influența substanțelor interzise, provoacă accidente mortale.

Măsură luată din cauza numărului ridicat de accidente rutiere din România: În contextul în care România se confruntă cu o rată semnificativă de decese în accidente rutiere în comparație cu alte țări europene, această lege vine ca o încercare de a reduce numărul de incidente grave și de a proteja viața participanților la trafic.

Dedicată memoriei Anastasiei: Inițiatorul legii, senatorul Robert Cazanciuc, a subliniat că această inițiativă este dedicată memoriei micuței Anastasia, care a murit într-un tragic accident cauzat de un șofer fără permis.

Soluții pentru siguranța rutieră

Educație rutieră: Promovarea educației rutiere și creșterea conștientizării cu privire la consecințele consumului de alcool sau droguri înainte de a conduce.

Supraveghere riguroasă: Intensificarea eforturilor pentru supravegherea strictă a conducerii în special în zonele cu risc crescut de accidente.

Sprijin pentru familiile victimelor: Implementarea de măsuri de sprijin și compensație pentru familiile victimelor accidentelor provocate de conducătorii sub influența substanțelor psihoactive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net