Castelul Peleș, factură uriașă la gaze. Ce măsuri va lua administrația

Ultima actualizare:

Castelul Peleș din Sinaia nu a fost ocolit de scumpirea prețului pentru gaze și energie. Factura la gaze pentru luna ianuarie are o sumă astronomică, potrivit administrației muzeului, iar în curând va avea loc un consiliu pentru a fi stabilite măsurile care urmează să fie aplicate. 

Prețul biletelor pentru vizitarea Castelului Peleș va crește din luna martie
Prețul biletelor pentru vizitarea Castelului Peleș va crește din luna martie

În urmă cu doar câteva zile, administrația Castelului Peleș și a Pelișorului a primit factura la gaze, relatează Adevărul. 

Conform directorului tehnic al muzeului, suma pe care trebuie să o achite se ridică la 32.000 de euro. Tot el a menționat că administratorii au făcut tot posibiliul pentru a reduce consumul, acesta fiind unul considerabil mai mic decât cel înregistrat în luna ianuarie a anului 2020.

Așadar, consiliul e administrație urmează să se întrunească pentru a stabili ce măsuri vor fi luate pentru ca achitarea facturii să fie posibilă. Între măsurile care urmează să fie dezbătute se numără majorarea prețului biletelor de acces, dar și reintroducerea celui de-al doilea etaj în circuitul turistic. 

În ultimii doi ani, Castelul Peleș a înregistrat un număr mai scăzut de vizitatori. Procentajul turiștilor străini care au vizitat Peleșul și Pelișorul a fost cu 60 la sută mai mic față de cel înregistrat în anul 2019, înainte de debutul pandemiei de coronavirus în România.

Scăderea numărului de vizitatori a afectat direct finanțele de care beneficiază muzeul întrucât el continuă să existe și datorită încasărilor primite în urma vânzării biletelor. 

Administrația castelului ia în calucul majorarea prețului biletelor 

Dacă administrația va decide majorarea biletelor atunci adulții vor trebui să plătească 100 de lei pentru a vizita castelul, nu 80 de lei, așa cum se întânpla până acum. Tariful ar urma să fie aplicat începând cu luna martie a anului în curs. 

Dacă etajul al doilea va fi redeschis vizitatorilor, atunci un circuit complet ar urma să coste 150 de lei. Însă, trebuie menționat că prețurile finale vor fi stabilite în cadrul ședinței care urmează să aibă loc. 

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net