Câştigă bani frumoşi muncind de acasă!
Nu ai şefi, nu pierzi timp în trafic, nu îţi face nimeni programul, poţi lua oricâte pauze vrei şi, dacă ai copii, îi poţi supraveghea în timpul „serviciului”. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele lucrului la domiciliu. Salariile pornesc de la 150 de euro pe lună şi pot depăşi chiar 3.000 de euro, în funcţie de profesie.
Traducător, administrator de bloc, profesor-meditator, croitor, specialist IT, editor de articole pe internet, acestea sunt doar câteva dintre meseriile pe care le poţi avea, stând acasă.
Sau, dacă ai talent, poţi crea tot felul de decoraţiuni, lumânărele, mărgele şi cercei, pe care să le vinzi ulterior pe site-uri. Sunt meserii pe care le poţi face în paralel cu jobul de bază sau, dacă ai suficient de mulţi „clienţi", pot reprezenta o sursă de venit principală. Trebuie doar să ştii ce ţi se potriveşte şi să îţi valorifici abilităţile.
Munca în faţa calculatorului este cea mai la-ndemână. Tot mai mulţi români au descoperit minunea de job numită „freelancer". Muncesc de acasă pentru companii din toată lumea şi câştigă sute, chiar mii de euro, în funcţie de timpul alocat sau de cât de pricepuţi sunt.
Există site-uri (elance.com, munca-la-domiciliu.biz, muncesteacasa.wordpress.com, bestjobs.ro, ejobs.ro) pe care îţi poţi înregistra CV-ul, aplica pentru diverse proiecte (scris articole, editare foto/video, programare, design, traduceri etc.) şi chiar primi note de la angajatori, la sfârşitul muncii prestate. De asemenea, dacă îţi place să butonezi şi să scrii, poţi să-ţi faci blog. E la modă. Dacă ajunge cunoscut şi accesat, poţi câştiga bani din reclame.
Potrivit legii, salariaţii cu munca la domiciliu beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege şi prin contractele colective de muncă de care se bucură ceilalţi angajaţi ai patronului. Dar se pot stabili şi alte condiţii specifice privind munca la domiciliu:
- Salariaţii îşi stabilesc singuri programul de lucru- Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă- Angajatorul este obligat să asigure transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.
Acasă, tentaţiile sunt mari: să te uiţi la televizor, să stai pe chat cu prietenii, să cauţi tot felul de ronţăieli. Dacă nu eşti ambiţios, organizat şi disciplinat, nu vei reuşi în acest domeniu al muncii la domiciliu.