Cât a ajuns să coste un pahar cu bere și o porție de hamsii, în Vama Veche! Turiștilor nu le vine să creadă

Turiștii se plâng că prețurile sunt nejustificate pe litoralul românesc, indiferent că este vorba despre mâncare, cazare sau alte servicii. Spre exemplu, în Vama Veche, un pahar cu bere costă cel puțin 10 lei, iar pentru o porție de hamsii cu mămăligă românii trebuie să scoată din buzunare suma de 45 de lei. 

Prețuti pe litoralul românesc Foto: Facebook
Prețuti pe litoralul românesc Foto: Facebook

Prețuri mari în Vama Veche 

Dacă Vama Veche era una dintre stațiunile accesibile de pe litoralul românesc, acum, începe să concureze cu cu cele scumpe. Prețurile s-au majorat tot mai mult, iar turiști sunt uluiți cât plătesc pentru produsele care înainte erau ieftine.  

În prezent, un pahar cu bere de 200 ml a ajuns să coste 10 lei și prețul poate crește în funcție de locația aleasă. Nici mâncarea nu este mai ieftină. O porție de hamsii cu mămăligă și mujdei este 45 de lei.

Cât costă un șezlong în Vama Veche  

Un șezlong costă 40 de lei pe zi, dar în funcție de locul ales și de perioadă, prețul poate ajunge chiar și la 70 de lei. Dar prețul șezlongului este mai accesibil decât în alte stațiuni unde prețul ajunge la minim 100 de lei pe zi.

Cât despre cazare, prețurile în Vama Veche pornesc de la 200 de lei pe noapte. Cei care doresc cazare mai ieftină pot opta pentru zonele de camping unde prețul este de 150 de lei.

Cât a plătit pentru 3 castraveți murați la o autoservire din Mamaia 

Un român care a mers în vacanță la Mamaia, a fost nevoit să plătească suma de 36,75 de lei pentru numai 3 castraveți murați, într-o autoservire din Mamaia. Bărbatului nu i-a venit să creadă atunci când a văzut suma scrisă pe bonul fiscal. „Zici că mi-a dat tot borcanul”, a scris Doru Zorilă, complet șocat de preț. 

Tododată, pentru mai puțin de 300 de grame de cașcaval pane, bărbatului i s-a cerut să scoată din buzunar 42 de lei. Iar undeva în jur de 250 de grame de hamsii au costat 35 de lei. Cartofii aveau un preț de 70 de lei pe kilogram, un preț de-a dreptul uriaș pentru turiștii care ajung pe litoral.

Cât a plătit un alt turist pentru o masă la o autoservire de pe litoral 

Un alt turist a publicat pe Facebook un videoclip cu bonul pentru o masă la un restaurant cu autoservire. Spre exemplu, bărbatul a trebuit să scoată din buzunar aproape 57 de lei pentru o frigăruie. În același timp, o porție de 250 de grame de hamsii costă 35 de lei, iar o singură lipie costă 7 lei.

Nici murăturile nu sunt mai ieftine în toiul sezonului estival, turistul a trebuit să scoată din buzunar aproape 37 de lei. Totodată, o porție de cartofi pai costă aproape 21 de lei. Ba mai mult, pentru două felii de cașcaval pane, același turist a plătit peste 40 de lei. În total, pentru toate aceste feluri de mâncare, turistul a plătit peste 300 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net