Cât câștigă un român care muncește de șase ani în Germania? „Este fluturașul meu (...) E corectă viața asta?”
Nenumărați români aleg să plece dincolo de hotare, în căutarea unui salariu mai bun și a unor condiții de viață superioare. Din păcate, în ultimul timp, problemele economice au început să se facă simțite și în Occident, iar mulți români care lucrează în aceste țări sunt nemulțumiți de salariile mici pe care le au.
În ultimele decenii, nenumărați români au plecat în Occident, în căutarea unui loc de muncă care să le permită să ducă un trai decent. Însă, dacă cu ceva ani în urmă, salariile de peste hotare erau mult mai mari decât în România, astăzi, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Inflația face probleme de-a lungul întregii lumi, iar salariile nu mai pot asigura oamenilor o viață comfortabilă.
Acest lucru l-a observat și un român care lucrează în Germania de șase ani, iar în ciuda faptului că muncește din greu și a lucrat și nenumărate ore suplimentare, primește în continuare un salariu mic. Marius Telcean a vorbit despre salariul său într-o postare pe TikTok, care a stârnit atenția internauților.
„Mă duc înapoi în România”
Marius Telcean a spus că, în ultimul an, nu și-a luat nici măcar o singură zi de concediu și a acumulat nu mai puțin de 150 de ore suplimentare! Cu toate acestea, datorită salariului mic pe care îl are, el deja se cândește la o întoarcere în România.
„Sunt de șase ani în Germania și vreau să vă arăt ce salariu am: 1979 de euro și 55 de cenți. Este fluturașul meu, sper că se vede numele pe el, Marius Telcean. Muncesc non-stop. Pentru ce? Pentru 1.979 de euro? E corectă viața asta? Mă duc înapoi în România”, spune acesta, într-o postare pe TikTok.
Și alți români se confruntă cu această problemă
Postarea bărbatului a stârnit nenumărate reacții pe TikTok, iar mulți români care lucrează în Germania au mărturisit că se confruntă cu aceeași problemă. Ei spun că primesc un salariu mic, în comparație cu munca pe care o depun.
Un internaut chiar spune că salariul lui Marius Telcean chiar este mare. „Așa e în Germania, dacă nu ai meserie și nu știi germană perfect. Noi ceilalți, oricât de harnici am fi, așa ne plătesc. 2000 de euro e chiar mult”, a comentat un român.