Cât costă în prezent o casă veche situată în centrul Bucureștiului. După renovare, se poate vinde cu 2 milioane de euro

Piața imobiliară din București a devenit un teren minat al prețurilor exorbitante, însă, apar și oportunităţi pentru investitorii dispuşi să rişte. Numeroase locuințe interbelice din centrul Capitalei sunt scoase la vânzare şi costă mai puţin decât un apartament nou în zonele respective. Deși trebuie renovate, ele pot fi vândute după la preț dublu.

Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei / foto: colaj Pexels
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei / foto: colaj Pexels

Apar tot mai des oportunităţi pentru investitorii dispuşi să rişte pe piaţa imobiliară de lux. Au fost scoase la vânzare numeroase case interbelice din centrul Bucureştiului, care costă mai puţin decât un apartament nou din zonele respective. Însă, locuințele necesită renovare, iar cheltuielile pot ajunge la sute de mii de euro. După renovare, noii proprietari pot vinde casa la un preț dublu.

În centrul Capitalei, un metru pătrat într-un imobil nou costă cel puţin 2.500 de euro. Cum suma este destul de mare, o altă variantă ar fi recondiționarea unei locuințe mai vechi. O clădire de patrimoniu, ridicată cu mai bine de 100 de ani în urmă pe Calea Moșilor, a fost scoasă la vânzare cu mai puţin de 1.500 de euro pe metru pătrat.

Locuința are o suprafață de peste 600 de metri pătrați și se vinde pentru suma de 950.000 de euro. Noul proprietar ar fi nevoit să investească cel puțin 250.000 de euro pentru a recondiționa casa, iar după reparații, costul final poate ajunge la suma de 1.200.000 de euro, adică 2.000 de euro pe metru pătrat.

După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro

„E un potenţial foarte mare şi investiţional. Cumpărăm această proprietate cu un pret extraordinar de mic, mai investim în ea si putem să o revindem la un preț considerabil mai mare. Vedem că românii sunt mai dispuşi să vadă potenţialul în aceste proprietăţi de la an la an”, a declarat Monica Dudău, reprezentant platformă cu anunțuri imobiliare, conform observatornews.ro.

Casa ar putea valora până la două milioane de euro, potrivit specialiștilor în vânzări. „Imobilul este structurat pe 3 nivele. Avem 5 grupuri sanitare doar la demisol si demisolul poate fi locuit. Partea de parter este un parter de excepţie. Avem o înălţime a camerelor undeva la 4 metri iar salonul are 6 metri inălţime. Cu un arhitect bun şi cu avizele necesare se poate interveni asupra acestui imobil”, a spus Daniel Dumitru Duţă, agent de vânzări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net