Fabulosul conac din România, scos la vanzare cu o suma de zece ori mai mică decât renovarea celebrei case din Aviatorilor 86

Ultima actualizare:

Conacul-muzeu care a aparținut fondatorului Operei Naționale București este scos la vânzare. Statul român nu pare interesat, chiar dacă suma este cu mult mai mică decât a unor vile de la marginea Capitalei și chiar de zece ori mai mică decât renovarea a deja celebrei case de pe Aviatorilor 86. A fost locuința lui George Stephanescu, muzicianul care a compus prima simfonie română și al cărui bust stă alături de cel al lui Geroge Enescu în fața Operei Române.

Frumosul conac al unui mare talent

Conacul „George Stephănescu” din Arefu, județul Argeș. Sursă foto: stephanescu-arephy.com
Conacul „George Stephănescu” din Arefu, județul Argeș. Sursă foto: stephanescu-arephy.com

Fabulosul conac-muzeu al fondatorului Operei Naționale București e de vânzare, dar statul român nu pare deloc interesat. Costă de 10 ori mai puțin decât renovarea fostului sediu PNL, deja celebra vila de pe Aviatorilor 86.

Undeva pe Valea Argeșului, într-un loc paradisiac, la Arefu, se află conacul în care a trăit și a creat George Stephanescu (1843-1925), întemeietorul Operei Naționale, muzicianul care a compus prima simfonie română, dirijor la Teatrul Național, profesor de canto și operă la Conservatorul din București, având 37 de serii de elevi (fapt nemaiîntâlnit), creatorul școlii de canto, personalitate emblematică, novatoare, a scenei lirice românești.

Conacul, muzeu încă din anul 1925, de o covârșitoare valoare memorială pentru cultura română, adăpostește obiecte de artă rarisime, de la tablouri realizate de Gabriel Stephanescu-Arephy la vechi covoare persane și românești, perdele originale stil Versailles, colecții de săbii și icoane, culminând cu pianul compozitorului George Stephanescu, un pian Bosendorfer, comandat special la Viena de tatăl sau, Mihail Hagi-Stephan, pentru mama sa, Maria Crețescu.

Cât costă conacul din paradis care adăpostește o comoară națională

Conacul compozitorului George Stephanescu este scos la vânzare pentru suma de 700.000 de euro, cu tot cu obiecte. La marginea Bucureștiului sunt înșirate vile mai scumpe decât conac-muzeu, considerat pe bună dreptate ”un reper pentru cultura românească, de o valoare inestimabilă, sentimentală”.

Casa Memorială „George Stephănescu” este locul în care Ion Luca Caragiale a scris nuvela „Năpasta”, iar părintele Operei Române şi al şcolii româneşti de canto o acompania adesea, la pian, pe soprana Hariclea Darclée.

image

Acest loc cu „o istorie absolut specială” este scos la vânzare cu o sumă de zece ori mai mică decât renovarea imobilului din Aviatorilor 86, care se transformă discret din fost sediu de partid în "locuință unifamilială".

Situat la baza barajului Vidraru și în imediata vecinătate a Transfăgărășanului, Casa Memorială „George Stephănescu” prezintă o parte din istoria României.

Conacul a fost construit în anul 1873, în stilul arhitecturii locale tradiționale, folosindu-se materiale tradiționale, precum piatra de munte, lemnul de esență tare sau cărămida arsă. Casa este structurată pe două niveluri și este formată din șapte încăperi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net