Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai. Cu această sumă te poți caza în Dubai

Ultima actualizare:

Minivacanța de 1 Mai atrage an de an turiști din toate colțurile țării, iar Mamaia rămâne una dintre cele mai căutate destinații. Cu toate acestea, creșterea cererii a dus la o majorare semnificativă a prețurilor cazării, rivalizând chiar și cu cele din destinații de lux precum Dubai.

Plajă Mamaia. Foto: arhiva.
Plajă Mamaia. Foto: arhiva.

Prețuri exorbitante în Mamaia Nord și Vama Veche

Hotelierii din stațiunile de la malul mării au majorat considerabil prețurile pentru perioada de 1 Mai. Prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte pentru unele locații, ajungând chiar și la sume de 1.195 lei pentru un penthouse cu 4 dormitoare.

Un hotel de 4 stele din nordul stațiunii Mamaia solicită 1.354 de lei pentru o noapte de cazare. Comparativ, în Dubai, la un hotel similar, tariful este de 1.100 de lei, conform Antena 3 CNN.

Varietatea prețurilor în funcție de categorie și locație

Prețurile cazării variază în funcție de clasificarea hotelului și de locație. Astfel, la hotelurile de 2 stele, prețul pentru o cameră poate fi de 212 lei pe noapte, în timp ce la cele de 3 și 4 stele, tarifele cresc semnificativ, ajungând chiar și la 923 de lei sau 1.354 de lei, respectiv.

Nici în alte stațiuni precum Neptun, Costinești sau Venus, prețurile cazării nu sunt mai mici. De exemplu, la Venus, un hotel de 4 stele poate solicita până la 682 de lei pentru o noapte de cazare.

Pe lângă tarifele ridicate pentru cazare, turiștii trebuie să fie pregătiți și pentru costuri suplimentare pentru produse și servicii locale. Prețurile produselor au crescut semnificativ în ultima perioadă, astfel că o porție de hamsie poate ajunge și la 35 sau chiar 50 de lei.

Evenimente și concerte pe litoral

Deși costurile pot fi un factor de decizie pentru turiști, oferta de evenimente și concerte pe litoralul românesc este una atrăgătoare. În Mamaia și Constanța vor avea loc șase zile și nopți pline de petreceri și concerte, cu artiști precum Lora, Mihai Mărgineanu, Lidia Buble sau Holograf.

Chiar dacă prețurile pentru cazare în Mamaia și Vama Veche concurează cu cele din destinații de lux, oferta de evenimente și concertele programate promit o experiență de neuitat pentru turiști. Totuși, este important ca aceștia să fie conștienți de costurile suplimentare și să își planifice bugetul corespunzător pentru a evita surprizele neplăcute în timpul vacanței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
edi iordanescu sportpictures1 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net