Cât de mult au suferit pasagerii în timpul grevei controlorilor de trafic de miercuri

Marcel Pârvu
Marcel Pârvu

Cine a plecat ieri din ţară sau a vrut să ajungă în România cu avionul a avut ceva de aşteptat. Controlorii de trafic au fost timp de două ore în grevă, astfel că majoritatea zborurilor au fost amânate. Pasagerii, unii dintre ei cu copii mici în braţe, au aşteptat chiar şi patru ore în aeroport.

În zona “Sosiri” era gol, iar la “Plecări”, pe Aeroportul „Henri Coandă”, nu aveai unde să arunci un ac. Avioanele nu mai decolau şi nici nu aterizau, astfel că pasagerii aşteptau în faţa porţilor de îmbarcare.

Carmen Tănase a fost extrem de  supărată când a aflat de grevă
Carmen Tănase a fost extrem de supărată când a aflat de grevă

A fost grevă de avertisment la Romatsa - Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian. Controlorii de trafic au asigurat, între orele 11.00 şi 13.00, doar o treime din activitate, astfel că în cele două ore în care au fost în grevă de avertisment au fost amânate mai multe curse: 11 decolări şi 6 aterizări, dintr-un total de 40 de zboruri.

La Terminalul ”Plecări” era  aglomerat
La Terminalul ”Plecări” era aglomerat

În jur de 1.000 de pasageri au fost afectaţi. Printre ei Mihaela, Adrian şi copilul lor de doar un an. “Trebuie să ajungem în Italia, la Perugia, acolo unde lucrăm, dar, deocamdată, aşteptăm. Suntem în aeroport de la ora 09.00, pentru că zborul era programat la ora 11.00. E ora 12.00 şi aşteptăm cu copilul în braţe. Mai avem de aşteptat încă o oră”, s-au plâns tinerii. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Carmen Tănase, care striga nemulţumită că îşi pierde contractul din cauza întârzierii. ”Le mulţumesc din suflet controlorilor de trafic dacă îmi iau un şut în fund de la angajator. ”Azi (n.r. ieri) când am aflat de grevă mi-a picat faţa”, a răbufnit femeia.

Aceşti pasageri au fost fericiţi. Aeronava lor a fost lăsată să aterizeze
Aceşti pasageri au fost fericiţi. Aeronava lor a fost lăsată să aterizeze

Victoria Nagaiu, 74 de  ani, trebuia să ajungă la copiii săi în Milano. Bătrâna era derutată şi nu ştia ce se întâmplă exact. Era ora 12.00, iar avionul ei ar fi trebuie să plece cu o jumătate de oră înainte. “Sunt de la 9.30 în aeroport, dar cică e grevă. Nu ştiu când plec de aici”, se văita bătrâna. Într-un final, la ora 13.00, călătorii întârziaţi erau deja îmbarcaţi în aeronave. 

Preşedintele Romatsa a demisionat 


    Marcel Pârvu
Marcel Pârvu

Angajații Romatsa vor încheierea contractului colectiv de muncă,  pensionarea la 55 de ani și  introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în Romatsa pe măsura pregătirii lui. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ei amenință cu greva generală. Un controlor de trafic câștigă lunar în mână un salariu 21.000 de lei, iar la Romatsa lucrează în prezent 1.530 de angajaţi. Marcel Pârvu, preşedintele Romatsa, a demisionat ieri din funcție, iar la Ministerul Transporturilor au avut loc negocieri cu sindicaliștii pentru aplanarea conflictului de muncă. Sindicaliştii Romatsa şi conducerea companiei se vor întâlni  miercuri, la  ora 16.00, la Ministerul Transporturilor, pentru continuarea discuţiilor privind protestul controlorilor de trafic.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
serban huidu si mihai gainusa
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
maxresdefault jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Novak Djokovic, Getty jpg
Victor Piturca jpeg
image
image
image
image
image
image
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg