Cât este acum cea mai mare pensie din România, după recalculare. Un pensionar cu doar 18 ani de muncă a dat lovitura

Cea mai mare pensie din România, după recalculare, se ridică la suma de 100.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 20.000 de euro.

Cel mai bogat pensionar de după recalculare a lucrat în bancă /  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Cel mai bogat pensionar de după recalculare a lucrat în bancă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Această pensie este încasată de un fost angajat din sectorul bancar, conform declarațiilor făcute de Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în cadrul unei emisiuni la Prima TV.

Deși respectivul pensionar a avut o contribuție la sistemul public de pensii pentru doar 18 ani, cuantumul pensiei sale se justifică prin nivelul ridicat al contribuțiilor sale.

„Această pensie este cea mai mare din România deoarece contribuțiile au fost considerabile”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Cel mai bogat pensionar din România a fost angajat la bancă 18 ani

Ministrul a subliniat că suma lunară primită de fostul angajat din sistemul bancar se datorează faptului că, în perioada celor 18 ani de activitate, contribuțiile sale la fondul de pensii au fost semnificative, reflectând un salariu foarte mare.

„Este vorba de cea mai mare pensie din România și se bazează pe contributivitate. Pensiile din sistemul public se calculează în funcție de contribuțiile efectuate, iar acest beneficiar a lucrat în sectorul financiar-bancar.

Chiar dacă perioada de cotizare a fost de numai 18 ani, contribuțiile au fost foarte mari, ceea ce justifică suma primită în prezent,"
a detaliat Ministrul Muncii.

Persoana respectivă a fost angajată într-o instituție financiar-bancară privată de prestigiu, care a reușit să evite falimentul generalizat din anii 1990 și care continuă să dețină o cotă de piață semnificativă, având o reputație solidă și un statut aparte, a adăugat ministrul.

Ce a contat cel mai mult la recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii a mai precizat că, la calcularea pensiilor, un factor esențial este contribuția anuală la fondul de pensii, realizată pe durata anilor de muncă.

Prin urmare, chiar dacă un salariat a lucrat 40 de ani, dacă a avut un salariu mic, pensia va fi, în mod corespunzător, redusă.

În schimb, dacă o persoană a muncit mai puțin, de exemplu 20 de ani, dar a avut salarii foarte mari, contribuțiile sale vor fi mai mari, iar pensia primită la bătrânețe va reflecta aceste contribuții substanțiale, rezultând într-un venit lunar considerabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net