Cât te costă o zi de plajă, în plin sezon de concedii. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un șezlong, un frappe sau un banal porumb fiert

Temperaturile ridicate aduse de valul de caniculă se simt cel mai acut în prezent pe litoral, atingând până la 34 de grade Celsius. Cu toate acestea, fiind sezon estival, plajele sunt pline de turiști, chiar dacă prețurile sunt pe măsură.

Mamaia este una dintre cele mai aglomerate stațiuni / foto: arhiva
Mamaia este una dintre cele mai aglomerate stațiuni / foto: arhiva

Într-un reportaj Digi 24 de pe litoral se menționează: „În Vama Veche, șezlongurile se închiriază cu 50 până la 80 de lei, iar mâncarea și băuturile sunt destul de scumpe.

De exemplu, un frappe costă 18 lei, un porumb fiert costă 10 lei, un meniu de aripioare între 32 și 48 de lei, o shaorma între 30 și 42 de lei, o clătită ajunge chiar la 25 de lei, iar înghețata pornește de la 10 lei.”

Cazarea se scumpește peste weekend

Cazarea s-a scumpit în acest weekend, nu doar în Vama Veche, ci în aproape toate stațiunile de pe litoral. Această nouă creștere de prețuri, de zece procente, se datorează faptului că ne aflăm în plin sezon estival.

Potrivit specialiștilor și autorităților locale, citate de sursa menționată mai sus, în acest weekend sunt 150 de mii de turiști la malul mării, cei mai mulți aflându-se în Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costinești și Vama Veche.

De asemenea, este important de menționat că vântul s-a intensificat și marea este destul de agitată, motiv pentru care salvamarii au arborat steagul galben.

Cum va fi vremea mâine, 21 iulie, pe litoral

Vremea va fi călduroasă. În orele amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 33 de grade, iar cele minime între 23 și 26 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Cerul va avea înnorări temporare după-amiaza și noaptea, când, trecător, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura apei mării va varia între 27 și 29 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net