Parcarea în București, schimbări majore! Cât costă un abonament și ce amenzi pot fi aplicate

Ultima actualizare:

Parcarea în București devine un calvar începând cu data de 15 august. Era greu de crezut că lucrurile pot deveni și mai complicate pentru şoferii care „dau ture” sperând să gasească un loc liber pe străzile capitalei. Dar, de la jumătatea lunii, aceștia trebuie să fie foarte atenți la noile schimbări trasate de Primăria București, altfel se vor trezi cu amenzi usturătoare.

Ce care nu vor parca în locurile corespunzătoare vor fi amendați
Ce care nu vor parca în locurile corespunzătoare vor fi amendați

Pe lângă tariful pe oră în funcție zona, bucureștenii vor avea opțiunea să aleagă tot felul de abonamente pentru parcarea în București. Așadar, cine va parca pe arterele gestionate de Primăria Bucureşti şi unde sunt trasate locuri de parcare va baga adânc mâna în buzunar dacă are ieșiri dese în oraș.

“Nu se mai poate parca gratis pe locurile amenajate de astăzi. (...) Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar”, a declarat, recent, viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Vezi și: Cât a plătit un bărbat pentru 3 ore de parcare la spital? „Rușine, nu am fost acolo în vacanță!”

Tarifele plătite către Compania Municipala Parking Bucureşti S.A. vor fi de tip orar sau abonament, iar orele practicate vor cuprinde intervalul 7-23, de luni până vineri. Hai să vedem mai întâi care sunt cele trei zone, iar apoi ne ocupăm de partea dificilă - bani și amenzi.

Cât va costa parcarea în București? Tarifele au fost împărțite pe zone

image
  • ZONA 0 - este  delimitată de străzile: Piaţa CA Rosetti - Str. Tudor Arghezi - Str. Dr. Dimitrie G Gerota - Str. Jean Louis Calderon - Strada CA Rosetti - Bdul. Nicolae Bălcescu - Str. Ion Câmpineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Str. Halelor - Piaţa Unirii - Bdul. Unirii - Bdul. Mircea Vodă - Str Matei Basarab - Bdul. Hristo Botev - Piaţa CA Rosetti
  • ZONA 1 - aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile: Piața Francofoniei - Calea 13 Septembrie - Sos. Panduri - Bdul. Geniului - Sos. Cotroceni - Splaiul Independenței - Bdul. Mihail Kogălniceanu - Str. Vasile Pârvan - Str. Berzei - Str. Gării de Nord - Piața Gării de Nord - Calea Griviței - Sos. Nicolae Titulescu - Bdul. Banul Manta - Bdul. Ion Mihalache - Str. Aviator Popișteanu - Bdul. Expoziției - Str. Parcului - Str. Tipografilor - Sos. București_Ploiești - Bdul. Aerogării - Str. Nicolae G Caranfil - Bdul. Beijing - Bdul. Mircea Eliade - Calea Floreasca - Str. Polonă - Str. Mihai Eminescu - Str. Traian - Bdul Pache Protopopescu - Sos. Mihai Bravu - Str. Traian Popovici - Calea Dudești - Bdul. Octavian Goga - Str. Nerva Traian - Bdul. Gheorghe Șincai - Str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - Bdul. Mărășești - Piața Libertății - Str. Mitropolit Nifon - Piața Regina Maria - Bdul. Libertății - Piața Francofoniei
  • ZONA 2 - aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București

Poate te interesează: Peste 1.300 de locuri noi de parcare în București. Uite unde vor fi disponibile

Cât te va costa pe oră și ce abonamente vor exista pentru parcarea în București

Plătești mai mult pentru parcarea în București!
Plătești mai mult pentru parcarea în București!

Bun, acum că am lămurit cele trei zone, e timpul să ne uităm cât costă parcarea în București. Tarifele plătite către Compania Municipala Parking București S.A. vor fi de tip orar sau abonament.

Chiar dacă în alte orașe, prețurile se aplică până ora 20, bucureștii au de tras un pic mai mult. Tarifele vor fi practicate în intervalul 7-23, de luni până vineri, după cum urmează:

  • Zona 0 - 10 lei pe oră 
  • Zona 1 - 5 lei pe oră 
  • Zona 2 - 2,5 lei pe oră

E foarte important de precizat faptul că parcarea în București pentru zona 0 și pentru zona 1 se schimbă după primele 2 ore de utilizare a locului de parcare. Din acel moment se va aplica măsura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire.

Tarife pentru parcarea în București. Ce abonamente vor exista pentru riverani

parcare craiova 0 jpeg

Riveranii au posibilitatea de folosi abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București, conform Digi 24.

În cazul rezervării unui loc de parcare în București, iată tarifele:

  • riveranii din zona 0 vor plăti 900 de lei pe lună, 4.860 de lei pe semestru sau 8.640 de lei pe an
  • riveranii din zona 1 vor plăti 700 de lei pe lună, 3.780 de lei pe semestru sau 6.720 de lei pe an
  • riveranii din zona 2 vor plăti 400 de lei pe lună, 2.160 de lei pe semestru sau 3.840 de lei pe an

Riveranii care vor abonament fără rezervarea unui loc de parcare în București vor plăti sume ceva mai mici:

  • în zona 0 suma de 200 de lei pe lună, 1.100 pe semestru sau 2.000 de lei pe an
  • în zona 1, pentru un abonament fără lor rezervat se vor plăti 100 de lei pe lună, 550 de lei pe semestru și 1.000 de lei pe an
  • în zona 2 tarifele vor fi de 80 de lei pe lună, 440 de lei pe semestru și 800 de lei pe an

Abonamente de parcare în București pentru persoane fizice. Ce amendă vor primi cei care nu respectă regulile

Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămâna, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei. Un astfel de abonament va permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Iată care sunt opțiunile disponibile începând cu 15 august:

  • zona 0 - abonamentul va costa 75 de lei pe zi, 300 de lei pe săptămână, 1.050 de lei pe lună, 5.250 de lei pe semestru și 9.450 de lei pe an 
  • zona 1 - abonamentul va costa 38 de lei pe zi, 150 de lei pe săptămână, 525 de lei pe lună, 2.625 de lei pe semestru și 4.725 de lei pe an 
  • zona 2 - abonamentul va costa 15 de lei pe zi, 60 de lei pe săptămână, 210 de lei pe lună, 1.050 de lei pe semestru și 1.890 de lei pe an 

Trebuie precizat că abonamentul pentru persoane fizice este valabil în intervalul 07-23, în zonele 0 și 1, în timp ce în zona 2 va putea fi folosit în intervalul 07-19. 

Nerespectarea regulilor care vor intra în vigoare din 15 august poate duce la amenzi de 200 de lei și blocarea mașinii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net