Cătălin Predoiu - pur şi simplu, un om bun. De votat!
Pe Cătălin Predoiu îl cunosc cu mult înainte de a deveni colegi de partid. E un om serios, așa cum se prezintă și în campania pentru Primăria Capitalei, dar nici pe departe lipsit de umor. Apoi, Cătălin are o calitate aparte: pur și simplu e un om bun.
Apoi, Cătălin are o calitate aparte: pur și simplu e un om bun. Se enervează greu și doar din motive care merită. Are grijă să își măsoare cuvintele, evită ridicolul și cu atât mai mult conflictul. Este eminamente un om de construcție.
- Predoiu și-a arătat toată disponibilitatea de a găsi soluții care să unească votanții anti-PSD
- Voi vota Cătălin Predoiu, pentru că a arătat ceea ce rar întâlnești în vechile și noile partide: îi pasă mai mult de oamenii din jur, decât de sine și de cariera lui.
Pentru el nu există probleme fără soluții. Și a impus această atitudine într-un mod tenace și în echipa pe care o coordonează. Dar ceea ce am descoperit la Cătălin Predoiu, ca om politic, e destul de greu de găsit în acest spațiu atât de hulit în ultima perioadă. Și mi-a confirmat acest lucru inclusiv în dezbaterea de miercuri, găzduită de Grupul pentru Dialog Social. Candidatul PNL se dovedește mult mai civic decât cei care își declamă acest “statut” cu multă emfază.
Deși politicienii sunt persoane destul de egolatre și care au tendința de a crede că sunt de “neînlocuit”, candidatul liberal a răspuns la întrebarea GDS – Pe mâna cui dăm Bucureștiul ? – așezând binele comunității deasupra orgoliului de candidat. Dacă Nicușor Dan a afișat aerul unei persoane de “neînlocuit”, atitudine mai degrabă compatibilă cu natura omului politic, Predoiu și-a arătat toată disponibilitatea de a găsi soluții care să unească votanții anti-PSD. A propus ca, în baza unui sondaj de opinie, să fie susținut acel candidat care poate da Bucureștii pe mâna unei administrații de dreapta. Refuzul categoric al lui Nicușor Dan este cu atât mai surprinzător cu cât nu se sfiește să se prezinte ca persoana care și-a sacrificat statutul de oengist pentru a deveni politician. Din păcate, dezbaterea de la GDS a arătat cu totul altceva.
- Dl.Dan Nicuşor a ținut să sublinieze că nu e nici de dreapta, nici de stânga, ne-a spus, de fapt, că el în sine este o ideologie și că nu e necesar mai mult decât atât. În consecinţă, trebuie să fie urmat fără altă rațiune.
Nici un om onest cu el însuși, fie el şi politician, nu poate respinge realitatea “străzii”, care privește cu multă amărăciune și revoltă modul în care a fost administrată Capitala. S-au făcut greșeli, dar tipul de discurs “toți politicienii” trebuie să înceteze, toți sunt corupți presupune un extremism la fel de periculos ca orice alt tip de discurs generalizant. Nu cred că toți politicienii sunt corupți, cum nu cred că toți “oengiștii” sunt imaculați.
Cătălin Predoiu a răspuns absolut corect la provocarea GDS: a pus pe masă o soluție care îl arată onest și de bună credință. Iar dacă singurul lucru care i se poate reproșa e că este membru unui partid, e prea puțin și prea meschin. Voi vota Cătălin Predoiu nu doar pentru că este colegul meu de partid, ci mai ales pentru că a arătat ceea ce rar întâlnești în vechile și noile partide: îi pasă mai mult de oamenii din jur decât de sine și de cariera lui. El nu se consideră o ideologie în sine. E așa cum l-am descoperit acum ceva ani: e un om cu adevărat bun.