Categoria de români care va beneficia de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri. Legea urmează să fie publicată în monitorul oficial

Legea promulgată recent de președintele Klaus Iohannis permite consiliilor locale să ia decizia de a oferi o reducere procentuală a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care dețin proprietăți în România și care dovedesc că au efectuat cel puțin trei donări de sânge în decursul unui an calendaristic.

Guvernul de dă donatorilor de sânge o nouă facilitate / foto: Pixabay
Guvernul de dă donatorilor de sânge o nouă facilitate / foto: Pixabay

Această modificare se aplică în cadrul Codului Fiscal. Reducerea poate fi acumulată cu bonificația existentă, în conformitate cu legea, și se aplică prin scăderea bonificației din impozitul datorat.

Când va începe să fie aplicată facilitatea fiscală

Această facilitare fiscală începe să fie aplicată începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor justificative. Detaliile referitoare la nivelul reducerii și documentele necesare pentru a demonstra numărul minim de donații de sânge se specifică în hotărârea consiliului local care introduce reducerea impozitului conform noii legi.

Pentru calcularea sumei finale de plată, în cazul aplicării reducerii conform normelor legislative, se folosește rotunjirea, proces prin care sumele datorate bugetelor locale sunt stabilite la nivelul leului, fără fracțiuni, prin scădere atunci când fracțiunile monetare sunt mai mici de 50 de bani și prin adăugare atunci când fracțiunile monetare sunt de 50 de bani sau mai mari.

Conform acestei legi, persoanele cu dizabilități pot beneficia de aceeași reducere procentuală a impozitului pe clădiri.  

Care sunt avantajele donării de sânge

Examene medicale gratuite: Donatorii de sânge care donează periodic au dreptul la un examen radiologic și unul biologic gratuit în fiecare an. În unele situații, un examen cardiologic poate fi necesar pentru depistarea unor posibile afecțiuni care ar putea conduce la interzicerea viitoarelor donări de sânge.

Acces la rezultatele testelor: Donatorii au dreptul să primească rezultatele testelor incluse în buletinul de analiză a sângelui.

Tratament substitutiv cu fier gratuit: Donatorii de sânge care donează periodic pot primi gratuit un tratament substitutiv cu fier, în cazul în care se constată un deficit de fier sau un sindrom anemic datorat donărilor repetate. Acest lucru este recomandat de către medicul de colectare.

Beneficii pentru sănătatea donatorului: Donarea de sânge are beneficii pentru sănătatea celui care donează. Aceasta ajută la înnoirea sângelui, crește imunitatea organismului și reduce riscul de paralizie și accident vascular cu 30%. Mai mult, donatorii dezvoltă o rezistență crescută la șocuri, astfel încât în cazul unui accident, organismul reacționează mai eficient, fiind deja adaptat la pierderea și înlocuirea de sânge.

Alte beneficii oferite donatorilor: Pe lângă acestea, donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, și alte beneficii, cum ar fi:

7 tichete de masă

zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării

Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care își are sediul instituția la care se face donarea de sânge.

Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net