Unii dintre români vor primi, de anul acesta, vouchere de 280 de lei, dacă fac acest lucru. Condițiile care trebuie îndeplinite

O parte dintre cetățenii români va beneficia de vouchere în valoare de 280 de lei și alte avantaje, cu condiția de a îndeplini un criteriu specific.

Donatorii de sânge vor primi bani mai mulți / foto: Pixabay
Donatorii de sânge vor primi bani mai mulți / foto: Pixabay

La începutul acestui an, donatorii de sânge din România au primit vești încurajatoare: valoarea tichetelor acordate acestora a crescut de patru ori, atingând suma de 280 de lei.

Conform datelor oficiale, sub 2% din populația României donează sânge în mod regulat.

Cei care donează sânge vor primi acum 7 tichete de masă, fiecare în valoare de 40 de lei, comparativ cu aproximativ 10 lei cât valora anterior un tichet. Astfel, donatorii vor obține 280 de lei pentru fiecare sesiune de donare, față de 68 de lei, suma primită anterior.

Ce beneficii mai au donatorii de sânge

Pe lângă aceste beneficii materiale, donatorii de sânge se bucură și de o zi liberă de la locul de muncă și o reducere de 50% la transportul în comun.

Pentru a deveni donator de sânge, persoanele interesate trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care vârsta între 18 și 60 de ani, tensiune arterială stabilă, puls regulat și să nu fie sub tratament medical.

Donarea de sânge se poate efectua de până la patru ori pe an, la un interval de trei luni, în funcție de starea de sănătate a donatorului.

Autoritățile au decis creșterea valorii tichetelor de masă pentru donatorii de sânge, în scopul de a încuraja acest gest altruist, în contextul unei cereri mari de sânge în spitalele din țară.

În România, foarte puțini oameni donează sânge

În România, criza de sânge din spitale reprezintă o problemă majoră de sănătate publică. Această insuficiență a sângelui necesar pentru transfuzii pune în pericol viețile pacienților care necesită intervenții chirurgicale urgente, tratamente pentru diverse afecțiuni sau terapii pentru accidente grave.

Numărul donatorilor de sânge este insuficient pentru a acoperi nevoile crescânde ale spitalelor. Situația este agravată de lipsa de conștientizare și de reticența populației de a dona sânge regulat.

Multe persoane nu sunt informate despre procesul de donare și despre impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra vieții altor oameni.

De asemenea, infrastructura și resursele limitate pentru colectarea și stocarea sângelui contribuie la această criză.

Este esențial să se dezvolte strategii eficiente pentru a încuraja donarea de sânge și pentru a îmbunătăți sistemul de colectare și distribuție a sângelui în întreaga țară, astfel încât fiecare pacient care are nevoie de sânge să poată beneficia de acesta la timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net