„Adio”, vouchere de vacanță! De când ar putea fi eliminate de către guvern

Vești proaste pentru angajați. Se pare că, executivul are în vizor eliminarea, cel puțin pentru o perioadă, a voucherelor de vacanță.  În 2024 acestea nu vor mai fi acordate deloc, iar în următorii ani vor suferi modificări legate de condiții și de valoare.

Voucherele de vacanță vor fi elimintate. Foto: Click.
Voucherele de vacanță vor fi elimintate. Foto: Click.

Când vor fi suspendate aceste beneficii?

Executivul are în plan să suspende acest tip de beneficiile pentru anul următor. În ceea ce privește anul 2025 și 2026 acestea se vor acorda, însă se schimbă condițiile și valoarea. Mai exact, instituțiile publice vor acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei doar angajaților care au salariu mai mic de 8.000 de lei net lunar.

Este bine de știtut și faptul că actul întocmit de guvern prevede și o măsură specială pentru personalul militar, polițiști, inclusiv cei din penitenciare și pentru personalul instituțiilor de apărare. În aceste situații nu se vor mai da voucherele, dar nici nu se renunță de tot la beneficii. Acestea se schimbă în decontarea cheltuielilor turistice în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026. Însă, nici această decontare nu se va acorda anul viitor.

Ce spun cei din turism de aceste schimbări

Ce se va întâmpla din cauza acestor schimbări? Reprezentații din turism nu întrevăd un viitor roz, susținând că va exista un impactul negativ dacă se va elimina/suspenda voucherele de vacanță sau se vor acorda ca alternativă banilor. Toate acestea, conform reprezentanților din turim, vor duce la o scădere de 35%-50% a încasărilor din turism.  

În plus, aceștia mai spun că 20% dintre cei care primesc acum vouchere de vacanță nu își vor mai permite să meargă în vacanță, în timp ce alți 20% vor pleca, cel mai probabil, peste hotare.

Avertisment dur: prăbușirea turismului intern cu 50%

Și agențiile de turism avertizează asupra efectelor negative ce vor avea loc după ce vor fi implementate aceste schimbări. Ei susțin că, beneficiarii voucherelor de vacanță cheltuiau și sume suplimentare celor 1.450 lei (cu o medie de 1.400-1450 de lei cheltuiți în plus). Tocmai de aceea consecințele negative vor fi și mai mari și ei estimează prăbușirea turismului intern cu 50% și falimentarea a numeroase companii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net