Vouchere de vacanță în 2023: Lista unităților care acceptă tichetele de vacanță în acest an

Ultima actualizare:

Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, putând fi utilizate pentru a achiziționa servicii turistice, cum ar fi cazare, transport, mese, activități de agrement etc, doar la unitățile turistice înregistrate la Autoritatea Națională pentru Turism. Află la ce unități pot fi folosite tichetele în acest articol.

Lista unităților care acceptă tichetele de vacanță în acest an / Foto: Shutterstock
Lista unităților care acceptă tichetele de vacanță în acest an / Foto: Shutterstock

Tichetul de vacanță valorează, în 2023, aproape 3.000 de lei brut, conform noului salariu minim pe economie, sumă la care se va aplica un impozit de 10%. De asemenea, tichetele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și pot fi folosite doar pentru a achiziționa servicii turistice, cum ar fi cazare, transport, mese și activități de agrement.

Lista unităților hoteliere care acceptă vouchere de vacanță în 2023

Pentru a folosi voucherele de vacanță trebuie să accesezi lista de parteneri cu unități de cazare sau agenții de turism la care vrei să apelezi. Acestea sunt diferite în funcție de emitentul cardului de vacanță. Așadar, iată cele trei liste de unități de cazare și agenții de turism partenere, în funcție de emitentul cardului:

Pentru Sodexo, vezi AICI lista partenerilor.  

Pentru Up Romania, vezi AICI lista partenerilor.

Pentru Edenred, vezi AICI lista partenerilor.  

Cu ajutorul acestor link-uri poți căuta unitățile de cazare unde vrei să stai sau agențiile de turism la care vrei să apelezi pentru a vedea dacă sunt parteneri afiliați ai emitentului cardului și poți beneficia de serviciu. Totodată, cu cardul de vacanță poți merge apoi la hotel/pensiune sau agenție și poți plăti șederea sau serviciul. Atenție! Aceste vouchere sunt valabile doar pe teritoriul României și trebuie să informezi personalul că vrei să plătești cu vouchere de vacanță și să le prezinți alături de un act de identitate valabil, pentru a face dovada că tu ești proprietarul tichetelor. Pachetul obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratamente balnear, în această ordine. 

Pentru angajatorii din mediul privat. care beneficiază de vouchere de vacanță, regulile sunt dictate de compania care decontează costurile, iar fiecare firmă poate avea propriul regulament în acest sens. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net