Românii care vor primi de la stat 15.000 de lei. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească

Guvernul României a inițiat un proiect menit să sprijine familiile aflate în dificultate pe planul fertilizării, oferind vouchere în valoare de 15.000 de lei. Această inițiativă face parte din Programul pentru Creșterea Natalității și reprezintă un pas semnificativ în direcția facilitării accesului la tratamente de fertilizare pentru cuplurile și femeile infertile. Vă oferim informații detaliate despre această categorie de români eligibili, condițiile necesare și documentele implicate în proces.

Statul le oferă 15.000 de lei cuplurilor cu probleme de fertilitate. Foto: arhiva.
Statul le oferă 15.000 de lei cuplurilor cu probleme de fertilitate. Foto: arhiva.

Scopul proiectului și actualizările legislative

Suma de 15.000 de lei va fi acordată sub formă de vouchere pentru proceduri de fertilizare, urmărindu-se sprijinirea familiilor aflate în dificultate pe acest plan. Actualizările legislative includ și o extindere a categoriilor de beneficiari, acoperind și cuplurile formate dintr-un cetățean străin și unul român.

Dublarea numărului de beneficiari

Proiectul își propune dublarea numărului maxim de beneficiari, alocând resurse suplimentare pentru a sprijini 20.000 de cupluri și femei considerate eligibile. Această măsură evidențiază angajamentul Guvernului în creșterea accesului la tratamentele de fertilizare.

Modul de acordare a sumelor

Suma de 15.000 de lei se va acorda sub formă de vouchere pe suport de hârtie. Acestea vor fi subdivizate într-un voucher de 5.000 de lei, destinat tratamentului medicamentos, și unul în valoare de 10.000 de lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice.

Cine sunt beneficiarii eligibili

Beneficiarii acestui sprijin financiar sunt cuplurile și femeile infertile cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală. Diagnosticul trebuie să fie confirmat de un medic specialist în obstetrică-ginecologie, având competențe în tratamentul infertilității și în reproducerea umană asistată medical.

Facilități în transmiterea actelor necesare

O altă schimbare semnificativă este introducerea posibilității de transmitere online a actelor necesare prin intermediul unei platforme digitale dedicate. Această inovație vine în sprijinul solicitanților, facilitând procesul de depunere a documentelor.

Proiectul Guvernului de acordare a voucherelor în valoare de 15.000 de lei pentru fertilizare reprezintă o inițiativă importantă pentru susținerea familiilor aflate în dificultate pe planul reproducției. Cu condiții bine definite și un accent pe facilitarea accesului, acest program aduce speranță pentru cei care își doresc să devină părinți, dar se confruntă cu provocări în acest sens. Adoptarea proiectului și publicarea acestuia în Monitorul Oficial reprezintă pașii următori pentru implementarea acestei măsuri esențiale.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net