Cine sunt românii care pot primi vouchere de 7000 de euro din partea statului. Pot beneficia atât copiii, cât și adulții

Autoritățile le dau vești bune românilor care a putea, în viitorul apropiat, să primească vouchere, în valoare de 7000 de euro. Click îți spune dacă de afli printre ei!

Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani / foto: Pixabay
Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani / foto: Pixabay

Concret, aproximativ 3.200 de persoane cu dizabilități au primit deja vouchere pentru tehnologie asistivă, iar valoarea acestora ar putea crește de la 5.000 de euro la 7.000 de euro, potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Monica-Violeta Solomie.

Reprezentata autorității menționate mai sus spune că intenția statului este de a lărgi gama de tehnologie, care va putea fi accesibilă atât copiilor, cât și persoanelor adulte, inclusiv celor care au deja un loc de muncă sau care se apropie de ieșirea la pensie.

„Tocmai am încheiat unul dintre proiectele care a vizat angajabilitatea, creșterea angajabilităţii persoanelor cu dizabilități. Partea noastră a fost asigurarea tehnologiei asistive, proiect în care aproape 80% dintre indicatori i-am atins. În unele situații, indicatorii au fost mai mult decât 100% atinși, în altele mai puțin.

Culmea, indicatorul cel mai puțin atins a fost cel al adaptării locului de muncă. Doar cinci angajatori de la nivel național au solicitat și au obținut finanțare pentru adaptarea locului de muncă, deși locul de muncă adaptat reprezintă una dintre pârghiile principale pentru menținerea unui loc de muncă de către persoanele cu dizabilități.

De ce spun că proiectul a fost totuși unul de succes? Pentru că pentru prima oară s-au acordat vouchere și s-a decontat tehnologia asistivă atât de necesară persoanelor care întâmpină bariere de mediu, bariere de comunicare, bariere în informație.

La momentul acesta, pot să vă spun că aproximativ 3.200 dintre persoane au primit efectiv voucherele respective. Noi ne-am gândit inițial la un număr de 4.000 de persoane.

Proiectul acesta intenționăm să-l continuăm la un nivel mult mai apropiat de cerințele şi aşteptările beneficiarilor noştri.

Prin Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială vrem să mărim valoarea voucherului de la 5.000 euro la 7.000 de euro şi, mai ales, să lărgim gama de tehnologie asistivă pe care o vom furniza.

Iar ca un lucru foarte bun, tehnologia va putea fi accesibilă atât copiilor, cât şi persoanelor adulte cu dizabilităţi, inclusiv cele care au deja un loc de muncă sau care se apropie de ieşirea la pensie", a spus Monica-Violeta Solomie, potrivit Agerpres.

Câte persoane cu dizabilități sunt în România

Monica-Violeta Solomie mai spune și numărul persoanelor cu dizabilități se ridică la aproape 1.000.000 şi constituie grupul „cel mai vulnerabil dintre cei vulnerabili”.

„Vulnerabili, pe de o parte, nu atât datorită handicapului, deşi şi aceasta este o mare problemă, ci din cauza condiţiilor în care trăiesc, mulţi la limita sărăciei, la limita educaţiei sau chiar în absenţa acesteia, mulţi fără sprijin, fără locuri de muncă în primul rând, fără locuinţe, mulţi cu părinţii în vârstă, aflaţi în prag de epuizare fizică şi psihică, care îşi continuă munca zi de zi alături de copiii lor.

Într-adevăr, în jur de 17.000 de persoane se află în sistemul rezidenţial, dar restul, peste 800.000, se află afară, în comunităţi, şi totuşi nu-i vedem. Nu-i vedem în primul rând din cauza lipsei infrastructurii, în al doilea rând din cauza lipsei educaţiei, a oportunităţilor, a locurilor în care să poată fi vizibili, să poată fi auziţi: muncă, şcoală, comunitate”, a susţinut ea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net