Se taie voucherele de alimente. Ce români nu mai primesc pe card cei 250 de lei din iunie

Voucherele nu vor fi distribuite persoanelor care nu au domiciliul în România sau care se află în închisoare. În plus, de pe liste mai sunt eliminați și cei care se înscriu într-un stagiu militar, românii care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Voucherele au o valoare de 250 de lei Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Voucherele au o valoare de 250 de lei Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Încă de joi, 1 iunie, reprezentanți ai Guvernului României au început să se distribuie voucherele în valoare de 250 de lei. Chiar și așa, există acum unele probleme, căci nu puțini sunt cei care, chiar dacă sunt eligibili pentru a primi suma respectivă de bani, aceștia au fost eliminați de pe liste.

Ce români rămân fără vouchere

Fiecare tichet valorează 250 de lei, are o valabilitate de 12 luni, și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Voucherele de alimente, în valoare de 250 de lei, se taie pentru anumite categorii de români, chiar dacă aceştia sunt eligibili pentru a le primi, se arată în ordonanţa de urgenţă nr. 63 din 9 mai 2022. Este vorba despre românii care părăsesc ţara, cei care primesc decizii de condamnare ori cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Banii intră o dată la două luni 

Cei 250 de lei de pe voucherele de alimente, primiţi o dată la două luni, sunt de un real folos pentru românii sărmani. Astfel, „sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private", se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

Bugetul măsurii temporare "Sprijin pentru România", acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile", se mai arată în document.

Ce categorii sociale primesc ajutorul de la stat

Vor primi vouchere de la stat pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vor primi bani persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Se vor bucura de ajutor familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare, realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vor primi sprijin familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vor primi bani familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Vor beneficia de ajutor și persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hagi jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net