Vestea momentului! 2,4 milioane de români vor primi mai mulţi bani în iunie 2023

S-a stabilit când intră banii pe voucherele pentru alimente și mese calde. Românii cu venituri mici, care au vouchere pentru alimente și mese calde, vor primi o nouă tranșă de 250 de lei, în perioada 10 - 15 iunie 2023.

Banii pot fi folosiți pentru alimente Foto: Shutterstock
Banii pot fi folosiți pentru alimente Foto: Shutterstock

Despre câți beneficiari este vorba

Este vorba despre ajutorul pe care îl primesc, din două în două luni, în tranșe egale, cei peste 2,4 milioane de oameni beneficiari ai ajutorului guvernamental. Suma totală ce se acordă de la stat, pe parcursul întregului an, este de 1.500 de lei. Banii pot fi folosiți de către beneficiari pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt din București, unde sunt 122.000 de beneficiari. Urmează două județe din Moldova, în Suceava unde sunt 90.879 de beneficiari și Iași. Pe poziția a treia se situează Dolj, cu 89.801 de beneficiari și Bacău – 82.410.

Ce categorii sociale primesc ajutorul de la stat

Vor primi vouchere de la stat pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vor primi bani persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Se vor bucura de ajutor familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare, realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vor primi sprijin familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vor primi bani familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Vor beneficia de ajutor și persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
traffic light 876047 1280 jpg
pizza pixabay jpg
semafor camile kumtag china captura video jpg
alfred blaschke parasutism 106 ani guinness world records jpg
primar voineasa olt jpg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
bucuresti pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net