Cât timp se mai acordă voucherele de vacanță

Pe ordinea de zi a Senatului României se află spre aprobare modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului referitoare la voucherele de vacanță, obligatorii pentru toți angajații la stat, și opționale pentru cei din sectorul privat. Iată până când se va oferi acest tip de beneficiu și ce valoare vor avea tichetele de vacanță. 

tichete de vacanta 3 jpg

Tot 1.450 de lei pentru fiecare angajat bugetar

Valoarea voucherelor propusă pentru perioada 1 ianuarie 2024-2026 rămâne tot la 1.450 de lei pentru fiecare angajat bugetar, dar și pentru cei din mediul privat, acolo unde se oferă acest tip de beneficiu. La fel ca în cazul tichetelor de masă, aceste vouchere nu sunt impozitate.

Chiar dacă ai mai multe joburi, voucherele de vacanță se pot primi de la un singur angajator

Este bine de știut că, în situația în care o persoană are mai multe joburi, aceasta trebuie să aleagă firma de la care va primi aceste bonuri de vacanță.

Condiții diferite pentru dascăli pentru acordarea voucherelor

În ceea ce-i privește pe dascăli, sunt prevăzute condiții diferite pentru acordarea voucherelor. Iată în ce condiții se vor acorda voucherele pentru profesori.

Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial (…) toți angajatorii, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, adică vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, se arată în textl aflat în dezbatere la Senat.

Prețuri mai mari la hotelurile și pensiunile din România din cauza voucherelor

Această ordonanță a bonurilor de vacanță a fost gândită ca să sprijine industria Horeca. Tocmai acesta este și motivul pentru care voucherele de vacanță pot fi utilizate doar la noi în țară. În plus, aceste tichete îi scapă și pe angajatori de o parte din fiscalitate. 

Însă, proprietarii de hoteluri sau pensiuni, care acceptă voucherele de vacanță, au scumpit intenționat prețurile, mai ales în perioadele în care gradul de ocupare este mai redus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net